Μοσκοβισί: Οι Ελληνες θα ψηφίσουν κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Οι Ελληνες θα ψηφίσουν κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην θέλησε να πάρει ανοιχτά θέση γύρω από το ποιο κόμμα θα προτιμούσε να επικρατήσει στις εκλογές, ωστόσο ο Πιέρ Μοσκοβισί έκανε μια έμμεση πρόβλεψη για το τι προτιμήσουν οι Έλληνες.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν τόνισε ότι «σέβομαι το αποτέλεσμα της κάλπης, όποιο και αν είναι αυτό. Πιστεύω, όμως, ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ταχθεί υπέρ των κομμάτων που στήριξαν τη συμφωνία για το πρόγραμμα που εξασφαλίζει στην Ελλάδα 85 δις ευρώ και επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Περιμένουμε αυτές τις εκλογές με μεγάλη ηρεμία. Παράλληλα, θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους μέσα στους προσεχείς μήνες. Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ευρωστίας του προγράμματος. Μίλησα με Cristine Lagarde, είμαι βέβαιος ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει κανονικά».

Στην επισήμανση ότι η ελληνική κρίση κατέδειξε τα όρια της ΕΕ, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης της ΕΕ. Η Επιτροπή έχει το μονοπώλιο της νομοθεσίας, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν τη σύγκλιση των οικονομιών που προβλέπονται από την έκθεση των πέντε προέδρων. Όσο για αργότερα, είμαι υπέρ του εκδημοκρατισμού της ισχυρής ζώνης του ευρώ, με συγκεκριμένο ρόλο και της ίδρυσης ενός μοντέλου της ευρωζώνης που μπορεί να διαχειριστεί ένα κοινό προϋπολογισμό, ελπίζω στη δημιουργία ενός υπουργού Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και, τέλος, σε ένα ευρωπαϊκό ταμείο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως βλέπει το μέλλον της ΕΕ, ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει λύση για την ελληνική κρίση στο μεταναστευτικό που να μην είναι ευρωπαϊκή. Πρέπει να κάνουμε ένα πολιτικό άλμα και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και δράσης. Αν είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτές τις κρίσεις, να είμαι βέβαιος για το μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση θα ενισχυθούν κόμματα της ακροδεξιάς και η αριστερά θα προτείνει τη διάλυση της ΕΕ. Όπως έγραψα πρόσφατα σε ένα κείμενο για την Ευρώπη: είτε αλλάζουμε ή πεθαίνουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Πιερ Μοσκοβισί μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ