Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε νεοαρχηγικό κόμμα του συστήματος - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε νεοαρχηγικό κόμμα του συστήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε «ότι προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Θεσσαλονίκη.

«Μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας» τόνισε ενώ σε αντίστιξη είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη».

«Το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης είναι παραπλανητικό διότι και οι δύο έχουν το ίδιο πρόγραμμα που είναι το νέο μνημόνιο» επεσήμανε ακόμη ο κ.Λαφαζάνης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επιχείρησε να ξεκολλήσει τον όρο-ρετσινιά «δραχμιστές». «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι. Το νόμισμα δεν είναι φετίχ, ούτε θρησκεία, ούτε όραμα» υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ΛΑΕ θα είναι η «μεγάλη θετική έκπληξη» των εκλογών ενώ υποστήριξε ότι οι βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν «παράδειγμα ανιδιοτέλειας». «Δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία» είπε με έμφαση.

Μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη» και επανέλαβε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.

Το λάθος του Γλέζου

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση για «ιερό αγώνα ανατροπής των Μνημονίων» έστειλε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος.

Μάλιστα, όπως εξήγησε επρόκειτο να είναι παρών στη συγκέντρωση, αλλά από δικό του λάθος, έγινε μπέρδεμα και δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ