Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων - iefimerida.gr

Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λιγότερα από τρία χρόνια η Audi θα παρουσιάσει ένα νέο μεγάλο SUV με στυλ κουπέ, το Q6, ο προπομπός του οποίου και τεχνολογικά είναι το πρωτότυπο e-tron quattro της Φρανκφούρτης.

Η κίνηση του Audi e-tron quattro εξασφαλίζεται από 3 ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και δύο στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική απόδοσή τους φτάνει τα 435 άλογα (μέγιστη τιμή 503) και τα 800 Nm, που επαρκούν για ένα 0-100 σε 4,6 δεύτερα και μια τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 210.

Το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό νούμερο όμως είναι αυτό της αυτονομίας του, που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Χάρη βέβαια στην πολύ μεγάλη χωρητικότητα των 95 kWh των μπαταριών ιόντων λιθίου του που βρίσκονται στο δάπεδο. Η φόρτισή τους μπορεί να γίνει τόσο από δίκτυο εναλλασσόμενου (AC) όσο και συνεχούς ρεύματος (DC), με τη διαδικασία στο δεύτερο και εφόσον η ισχύς του είναι 150 kW να ολοκληρώνεται σε μόλις 50 λεπτά. Παράλληλα η Audi εξελίσσει και σύστημα ασύρματης επαγωγικής φόρτισης (Audi Wireless Charging).

Το μήκος του e-Tron quattro φτάνει σχεδόν τα 4,90 μέτρα, ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι ένα εντυπωσιακά για SUV 0,25, ενώ στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων αποτελείται στην ουσία από 2 οθόνες. Μια επιπλέον οθόνη, ελαφρώς μικρότερη, υπάρχει και στην κονσόλα.

Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων | iefimerida.gr 0
Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων | iefimerida.gr 1
Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων | iefimerida.gr 2
Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων | iefimerida.gr 3
Το ηλεκτρικό Audi e-tron quattro concept έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SUV Audi
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ