Μέσα σε λίγες ημέρες ξαναγέμισε πρόσφυγες η Μυτιλήνη: Χαμός στο λιμάνι από 7.000 άτομα - iefimerida.gr

Μέσα σε λίγες ημέρες ξαναγέμισε πρόσφυγες η Μυτιλήνη: Χαμός στο λιμάνι από 7.000 άτομα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξέλεγκτες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις μέρες. Μέσα στο τελευταίο τριήμερο (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) μπήκαν στη Μυτιλήνη περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες .

Όλοι τους προερχόμενοι από την περιοχή της Αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμκαλε) στη βόρεια ακτή του Αδραμυτινού κόλπου της Τουρκίας. Σήμερα Πέμπτη, και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν αποβιβασθεί στη Λέσβο περισσότερα από 1.500 άτομα.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό οι αποβιβαζόμενοι και ανάλογα της εθνικότητας τους οδηγούνται οι μεν Σύροι στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης. Εκεί καταγράφονται από συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπαλλήλων της περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Αμέσως μετά την καταγραφή τους αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το νησί.

Αντίθετα, οι μετανάστες στο σύνολο τους οδηγούνται στους χώρους του πρώτη στρατοπέδου της Μόριας (περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης). Εκεί και περιμένουν στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις μέχρι που να εκκενωθούν θέσεις μέσα σε αυτό. Μετά από διαδικασία λίγων ημερών οι μετανάστες αφήνονται και αυτοί ελεύθεροι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ