AFP: Τσίπρας, ο επαναστάτης που έκανε πίσω -Τώρα ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία - iefimerida.gr

AFP: Τσίπρας, ο επαναστάτης που έκανε πίσω -Τώρα ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βασική πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα είναι να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η ολική στροφή που έκανε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, και η κρίση που χτύπησε την Ελλάδα το τελευταίο επτάμηνο, δεν θα έχουν συνέχεια.

Το γαλλικό πρακτορείο, σε ειδική αναφορά για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για έναν «επαναστάτη που έκανε πίσω και τώρα ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία». Ο ίδιος δηλώνει, σε πείσμα των δημοσκοπήσεων, ότι η αυτοδυναμία είναι ένας εφικτός στόχος. Ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

«Άνετος νικητής στις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Τσίπρας, ένας εύγλωττος και χαρισματικός ηγέτης με αγορίστικο χαμόγελο, έπειτα από επτά μήνες διακυβέρνησης πήρε βάρος και έχασε το προβάδισμα. Επίσης, οι ψηφοφόροι του είναι κουρασμένοι. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα προσέλθουν στις κάλπες και η πέμπτη από το 2010», αναφέρει το άρθρο.

Ακολούθως, σημειώνει ότι ο Τσίπρας έχει τη φήμη του τολμηρού τζογαδόρου, αν και τον Ιούλιο μάζεψε την τόλμη του και συμφώνησε με τους δανειστές σε ένα τρίτο Μνημόνιο. Εν συνεχεία, ακολούθησε μια ολόκληρη δίνη μέσα στο κόμμα του με αποτέλεσμα να απολέσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

«Ο Τσίπρας είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας τα τελευταία 150 χρόνια. Ανέβηκε στη θέση του πρωθυπουργού κρατώντας το ''εισιτήριο'' της αντι-λιτότητας και κατηγορώντας τους δανειστές ότι θέλουν να δουν την Ελλάδα ταπεινωμένη και γονατισμένη. Ακόμη δεν έχει αποφανθεί η ιστορία αν έκανε πίσω επειδή εκβιάστηκε από τους δανειστές ή αν τράβηξε τη χώρα από την άβυσσο», γράφει το άρθρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάσει και το προφίλ που σκιαγραφεί ακροθιγώς το γαλλικό πρακτορείο, αναφερόμενο πάντα στον Αλέξη Τσίπρα. Τον εμφανίζει ως οπαδό του Τσε Γκεβάρα, μαθητή με μαχητική και πυρετώδη διάθεση. Ένα παιδί που γεννήθηκε στα προάστια της Αθήνας τη χρονιά που έπεσε η χούντα. Αναφέρεται στην πολιτική του δράση στο πανεπιστήμιο, την ανάρρησή του στα ύπατα αξιώματα του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και στη συμβία του Μπέτυ Μπαζιάνα την οποία ποτέ δεν παντρεύτηκε, πηγαίνοντας κόντρα στις συντηρητικές παραδόσεις της χώρας.

«Στις Βρυξέλλες, η ασταθής διαπραγματευτική τακτική του προκάλεσε τις αντιδράσεις των δανειστών που τον κατηγόρησαν ότι τζογάρει με το μέλλον της χώρας του μετατρέποντας για σοβαρή συζήτησε σε ανεύθυνη μικροπολιτική. Κριτική που εντάθηκε από τη στιγμή που οδήγησε τα πράγματα στο δημοψήφισμα», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει, «παρά το γεγονός ότι έκανε πίσω στις υποσχέσεις του, πολλοί ψηφοφόροι πιστεύουν πως οι αποφάσεις του υπαγορεύτηκαν από τιμιότητα και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών – σε αντίθεση με τους προηγούμενους που ήταν βουτηγμένοι στη διαφθορά και ενδιαφέρονταν μόνο για τα συμφέροντα των ισχυρών».









Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ