Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη της σημαντική σκηνοθετική προσπάθεια σε μια διαφορετική μουσικοχορευτική παράσταση έκανε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και φυσικά είχε στο πλευρό της όλη την οικογένεια για να την στηρίξει...


Η μητέρα της Ζωή Λάσκαρη, ο πατέρας της Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η αδελφή της Μάρθα Κουτουμάνου και η ανιψιά της Ζένια Μπονάτσου ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά της και παρακολούθησαν την παράσταση inside us από την ομάδα around us και της χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα...
“Είμαι θαυμάστρια της κόρης μου και δεν κάνω χάρες στη δουλειά, είμαι αυστηρή και με τον εαυτό μου... Είμαι πολύ περήφανη για το παιδί μου”, αποκάλυψε χαρακτηριστικά η Ζωή Λάσκαρη μιλώντας για την κόρη της Μαρία Έλενα Λυκουρέζου στο Happy Day. Η ίδια μάλιστα, αποκάλυψε πως δεν είχε πάει στις πρόβες, παρά μόνο στη γενική που έγινε και εκεί έδωσε τις συμβουλές της στην κόρη της!
Η ομάδα "around us" παρουσιάζει στον Πολύχωρο Αθηναΐς - Θεατρική Σκηνή "Ζωή Λάσκαρη", το έργο "inside us", για λίγες παραστάσεις .

"Με τον χορό -λέει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου- ασχολούμαι από παρά πολύ μικρή. Έχω κάνει παρά πολλά είδη. Ξεκινώντας από μπαλέτο σε μικρή ηλικία. Μετά απλά δοκίμαζα τα πάντα, ό,τι έχει κίνηση. Τον αγαπάω παρά μα παρά πολύ τον χορό. Είναι το γιατρικό μου. Είναι το οξυγόνο μου. Είμαι ερασιτέχνης χορεύτρια."

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η χορευτική ομάδα λέει:

Ένα χορευτικό ταξίδι στην αυτογνωσία και στην προσωπική αλήθεια ξεκινά και σας καλούμε όλους να το ζήσετε μαζί μας.

Σας καλούμε να νιώσετε το δικό σας ταξίδι προς την αυτογνωσία, μέσα από μια χορευτική παράσταση που σχεδίασαν η Mαρία-Ελένη Λυκουρέζου και η Ελίνα Τσίμπρου.

Με όχημά μας το χορό σαν τρόπο έμπνευσης και έκφρασης, η ομάδα "around us" παρουσιάζει το έργο της "inside us" που περιγράφει την αιώνια πάλη μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος.

Μια πάλη, που τελικά μας προσανατολίζει, μας προσδιορίζει και μας εξελίσσει μέσα από τα στάδια που περνάνε οι σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας.

Μια παράσταση που δεν θέλουμε να αρέσει σε όλους……

Φτάνοντας μέσα από τα χορευτικά μας βήματα προς τον τελικό μας στόχο, την προσωπική μας αλήθεια, την αποδοχή του εαυτού μας, νιώθουμε την πραγματική ευτυχία.

Μια παράσταση που θέλουμε να αρέσει σε αυτούς που βρήκαν την ευτυχία μέσα από τον εαυτό τους.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1
Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ “Inside Us”

DanceTeam “AROUND US”

Σκηνοθεσία , παραγωγή, κεντρική ιδέα: Μαρία Ελένη Λυκουρέζου
Χορογραφίες: Ελένη Τσίμπρου
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: AD66 (Μάνος Γεωργίου και Κώστας Καλλέργης).
Φώτα: Χριστίνα Θανάσουλα
Video: Χάρης Κωσταράς

Χορευτές:
Περικλής Σκορδίλης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Εύη Πάνου, Αρετή Πάλλη, Χριστίνα Μπίτου, Κωνσταντίνα Φύτρου, Ραφαέλα Πετραί, Κορίνα – Ιωάννα Παλάσκα και Ράνια Παπανικολάου.
Περιορισμένες σε αριθμό παραστάσεις για ένα μήνα , κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και τις Κυριακές στις 19:00.

Η οικογένεια της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου μιλάει μετά την πρεμιέρα, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες:

Αυτή η παράσταση είναι το προσωπικό στοίχημα της μικρής κόρης της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, καθώς της ανήκει η σύλληψη της ιδέας, η σκηνοθεσία, αλλά και η παραγωγή.

«Μέσα από το σύγχρονο χορό, βλέπουμε πόσο ακροβατούμε μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος. Ο κάθε θεατής θα βγάλει το δικό του συμπέρασμα, οπότε δεν μπορώ να πω πιο από τα δύο συναισθήματα υπερισχύει» εξηγεί η δημιουργός της παράστασης.

Η ίδια στη ζωή της κινείται κυρίως βάσει λογικής ή συναισθήματος; «Ακολουθώ περισσότερο το συναίσθημα, αλλά υπάρχει και η λογική πολύ έντονα μέσα μου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι πιο ξύλινοι ή πιο σκληροί, κάποιοι πιο συναισθηματικοί χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν πάντα μέσα τους την πάλη ανάμεσα στα δύο. Έχει να κάνει με την εκάστοτε φάση της ζωής σου» αναφέρει.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η ιδέα για την παράσταση ξεκίνησε από τη μεγάλη αγάπη που τρέφει η Μαρία Ελένη για το χορό και το θέατρο.

«Μου αρέσει πολύ ο χορός, το θέατρο, η μουσική και ήθελα πάντα να κάνω κάτι σχετικό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να συμμετέχω στις σχολικές παραστάσεις και αργότερα σε ερασιτεχνικές. Περνώντας τα χρόνια, έκανα διάφορα είδη χορού, όπως μπαλέτο και σύγχρονο. Κάποια στιγμή συνάντησα την Ελίνα Τσίμπρου, με την οποία κάναμε μαζί μπαλέτο. Της είπα την ιδέα μου και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μαζί το συγκεκριμένο project».

«Δεν είναι η διαδρομή μου. Η ιδέα είναι δική μου και είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή. Η παράσταση έχει ένα ιδιαίτερο τέλος, το οποίο ο κάθε θεατής θα δει με διαφορετικό μάτι».

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε σκηνοθέτης - Μια παράσταση-έκπληξη [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 4

Στην παράσταση η Μαρία Ελένη θα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο χορευτικό στιγμιότυπο.

«Ήθελα πολύ να χορέψω σε όλο το έργο, αλλά δεν ήταν εφικτό, καθώς έχω αναλάβει σχεδόν τα πάντα. Χρειάζεται να κρατάς κάποιες ισορροπίες. Επίσης, δεν το θεώρησα σωστό να τα κάνω όλα μαζί και ήδη έχω καταπιαστεί με πάρα πολλά. Βγαίνω σε ένα κομμάτι για συγκεκριμένο λόγο. Όμως ευελπιστώ του χρόνου να έχω βοήθεια, ώστε να καταφέρω να χορέψω κανονικά στην επόμενη παράσταση της ομάδας. Είμαι σε τέτοιο επίπεδο, που μπορώ να χορέψω στη σκηνή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλω να γίνω επαγγελματίας χορεύτρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ