Φώτης Κουβέλης: Ετοιμάζω νέα πολιτική κίνηση - iefimerida.gr

Φώτης Κουβέλης: Ετοιμάζω νέα πολιτική κίνηση

Lefteris Partsalis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία πολιτικής κίνησης μετά τις εκλογές προανήγγειλε ο Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας εκ νέου ότι πρέπει να στηριχθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στο Press Publica τάχθηκε ευθέως κατά της προώθησης του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού, τον οποίο θεωρεί ισοπεδωτικό και επικίνδυνο. «Η πίεση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού εκφράζει την ανάγκη διαφόρων κέντρων, ξένων και ευρωπαϊκών, να εντάξουν όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια γραμμή με τις μικρότερες δυνατές αποκλίσεις» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ, υποστήριξε πως «αυτή η ΔΗΜΑΡ που προβάλλεται ως εταίρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που αποφασίσαμε κάποτε να ιδρύσουμε. Δεν υπάρχει η Δημοκρατική Αριστερά, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της Κ.Ε. και των στελεχών έχουν αποχωρήσει».

Οπως αποκάλυψε, δε, «προωθείται από τα στελέχη αυτά η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης, όχι κόμματος, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών αποτυπωμάτων, συνθηκών και στοιχείων για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Αριστεράς».

Εξέφρασε τη λύπη του για την πορεία που ακολούθησε η νέα ηγεσία της και καταδίκασε την «αντιδημοκρατική απόφαση μιας μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να συνεργασθεί πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ».

Επανέλαβε, τέλος, ότι στηρίζει την εκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρώ ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτή μπορεί να εκφρασθεί με άξονα και σταθερή αναφορά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ