«Ο Τσίπρας μας πρόδωσε» -Πώς απαντούν οι νέοι στο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου - iefimerida.gr

«Ο Τσίπρας μας πρόδωσε» -Πώς απαντούν οι νέοι στο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα βασικά κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ήταν ότι κατάφερε να οδηγήσει σε κοινό... κανάλι την οργή και την ελπίδα των νέων ανθρώπων. Αυτή τη φορά, η διευθέτηση δεν θα είναι εύκολη.

Το γαλλικό πρακτορείο πραγματοποίησε ρεπορτάζ στην «μποέμικη» περιοχή των Εξαρχείων (όπως την ονομάζει), εκεί όπου συνωθούνται οι νέοι και οι φοιτητές για να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά και να διασκεδάσουν. Είναι η γενιά που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους τα τελευταία έξι χρόνια από τη λιτότητα, καθώς έχει ελάχιστες ελπίδες να εισέλθει στην αγορά εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς την εξουσία, υποσχέθηκε σε αυτά τα παιδιά -και στον ελληνικό λαό- ότι θα τερματίσει τον άγονο δρόμο της λιτότητας και αυτή η πρόθεση ήταν σαν... μουσική στα αυτιά των νέων ανθρώπων που είχε, ήδη, προλάβει να βαφτιστεί «η χαμένη γενιά».

Μα, ακόμη και η εμφάνιση των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα δείγμα αντίστασης για τους 20αρηδες: αντικομφορμιστές οι περισσότεροι, με άνετο και casual ντύσιμο και με έναν πρωθυπουργό που ήταν μόλις 40 ετών. Τι άλλο θα περίμεναν οι νέοι από την αλλαγή της μέχρι τώρα κατάστασης; Το αποτέλεσμα, βέβαια, δεν τους δικαίωσε από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, με ένα ακόμη Μνημόνιο που έχει αξία 86 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ο Τσίπρας μας πρόδωσε» -Πώς απαντούν οι νέοι στο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου  | iefimerida.gr 0

Όπως αναφέρει το άρθρο: «Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στα Εξάρχεια ένα νέο άνθρωπο να του πει ότι θα πιστέψει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον στηρίξει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου». Ο 25χρονος Σπύρος, σπουδαστής σε δραματική σχολή, λέει: «Ο Αλέξης μας πρόδωσε» - διαπίστωση στην οποία συμφωνεί και η υπόλοιπη παρέα του. Ο 30χρονος Άλεξ, συμπληρώνει: «Ψήφισα μια αριστερή κυβέρνηση. Θέλω να μείνω στην Ευρώπη, αλλά με καλούς όρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα από όσα μας είπε ότι θα κάνει».

Το άρθρο σημειώνει πως δεν είναι μόνο οι καθημερινοί νέοι που εναντιώνονται στις επιλογές και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έπραξε και ένα μεγάλο μέρος της Νεολαίας του κόμματος που αντέδρασε έντονα και αποχώρησε κάνοντας λόγο για «χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ». Τα γκάλοπ δείχνουν πως η μεγάλη «αιμορραγία» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ των ψηφοφόρων που συγκαταλέγονται στην ηλικιακή ομάδα 18-34. Και τούτο, σίγουρα, κάτι δείχνει.

«Ο Τσίπρας μας πρόδωσε» -Πώς απαντούν οι νέοι στο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου  | iefimerida.gr 1

Ο πολιτικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, Μάνος Παπάζογλου, εξηγεί το φαινόμενο: «Τον Ιανουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσώπευε τη νεότητα, την αλλαγή και την ελπίδα. Φευ, έχασαν πολύ νωρίς αυτή την εικόνα. Είναι πολύ σπάνιο να δεις στην Ευρώπη ένα κόμμα να χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο τόσο γρήγορα».

Ο 19χρονος Αντώνης Καίσαρης είναι από εκείνους παρέμειναν στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και λέει με τη σειρά του: «Μένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για να παλέψουμε. Η κυβέρνηση χρειαζόταν λίγο καιρό ακόμη για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν θέλουμε να επιστρέψει η Δεξιά για άλλα τέσσερα χρόνια. Χάσαμε τη μάχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε και τον πόλεμο».

«Ο Τσίπρας μας πρόδωσε» -Πώς απαντούν οι νέοι στο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου  | iefimerida.gr 2

Το άρθρο προσθέτει πως οι αναλυτές κρίνουν πως περίπου το 15% του εκλογικού σώματος δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι γυναίκες και νέοι άνθρωποι. Κατά τον κ. Παπάζογλου: «Τις επόμενες ημέρες θα δούμε δραματικές αλλαγές». Επί του παρόντος, πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είτε πηγαίνουν προς τη ΝΔ, είτε προς άλλα κόμματα. Υπάρχουν, δε, κι εκείνοι που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει που θα «στεγάσουν» τη ψήφο τους.

Σύμφωνα με τον Χάρη, έναν καθηγητή γερμανικών, «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και είναι υπεύθυνοι για την τωρινή κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το χρόνο να κυβερνήσεις με όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις. Τουλάχιστον, ο Τσίπρας δεν έχει κλέψει ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ