Η τελική μάχη ξεκίνησε: Τσίπρας και Μεϊμαράκης κυνηγούν τους αναποφάσιστους - iefimerida.gr

Η τελική μάχη ξεκίνησε: Τσίπρας και Μεϊμαράκης κυνηγούν τους αναποφάσιστους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και όσων σκέπτονται να απόσχουν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ρίχνει όλο το βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρόκειται για τους δύο πιο κρίσιμους παράγοντες που θα καθορίσουν το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα.

«Οι συμπεριφορές αυτών των δύο ομάδων θα κρίνουν και τον νικητή» έλεγε χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, σημειώνοντας ότι αποτελούν τον «άγνωστο χ» των εκλογών, ενώ η ίδια πηγή εκτιμούσε ότι «σιγά σιγά ξεμουδιάζει το εκλογικό σώμα» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τα "ανοίγματα" του Αλέξη Τσίπρα τόσο προς τη νεολαία, όσο και προς όσους σκέφτονται να μην ψηφίσουν την Κυριακή είναι "γενναία". Διόλου τυχαίο και το...προσκλητήριο που απηύθυνε χθες από τη Λάρισα. Επιχειρώντας να καταστήσει συνυπεύθυνους τους ψηφοφόρους, τόνισε ότι «όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία».

Στόχος η ανάδειξη του πρωθυπουργικού προφίλ
Παράλληλα,οι επιτελείς της Κουμουνδούρου επικεντρώνονται στην ανάδειξη του πρωθυπουργικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και δεν χάνουν ευκαιρία να υπερτονίζουν τις αδυναμίες του αντιπάλου, συγκρίνοντας συνεχώς το «νέο με το παλιό και το φθαρμένο».

Με δεδομένο επίσης ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πολωθεί ακόμα περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει τα διλήμματα της κάλπης τόσο στις ομιλίες του (απόψε μιλάει στην Πάτρα), όσο και στις τελευταίες συνεντεύξεις που θα παραχωρήσει αύριο και μεθαύριο σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι μετεκλογικές συνεργασίες
Κομβικό σημείο τέλος, της προσέγγισης των αναποφάσιστων ψηφοφόρων αποτελεί και το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος.

Χθες, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τόσο ξεκάθαρος και καθησυχαστικός και με γνώμονα να κερδίσει και το συντηρητικό ψηφοφόρο διαβεβαίωσε ότι «από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους».

Στην περίπτωση ωστόσο που δεν υπάρξει αυτοδυναμία-πράγμα πολύ πιθανό από τα εως τώρα δεδομένα- στην Κουμουνδούρου είναι λογικό να επιθυμούν έστω τη μεγαλύτερη δυνατή επικράτηση, ώστε την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ευχέρεια… κινήσεων στη «σκακιέρα» των συνεργασιών.

Κι αυτό γιατί, ναι μεν ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει τα περί έντιμης συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, ωστόσο, αν δεν περάσουν το κοινοβουλευτικό κατώφλι, οι συνθήκες θα είναι άλλες. Στην περίπτωση αυτή, «οι όροι μιας συνεργασίας θα είναι σκληροί» , αναφέρει με νόημα στενός του συνεργάτης του πρωθυπουργού αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ανοίξει «παράθυρο» προς Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Μάχη τριών ημερών στη ΝΔ για τα μάτια των αναποφάσιστων
Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στοχεύει και το επιτελείο της ΝΔ, αφού όπως επισημαίνουν από το γαλάζιο στρατόπεδο η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί αφού καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος.
Μάλιστα μετά το ντιμπέιτ τον κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη στην Συγγρού ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος της ΝΔ ενίσχυσε με την παρουσία του την εικόνα του κόμματος κερδίζοντας αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Και δημοκοπικά εξάλλου φαίνεται πως οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα γι αυτό και στη ΝΔ τρεις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες έχουν ρίξει το βάρος της μάχης στο Λεκανοπέδιο, αφού θεωρούν ότι η πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την πρώτη θέση.
Την ίδια ώρα στο γαλάζιο επιτελείο ποντάρουν πολλά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, όπου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επιχειρήσει να κάνει επίδειξη ισχύος με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Πέμπτη στις 19:30.

Συνεχίζεται και η μάχη των σποτ
Παράλληλα στο επικοινωνιακό κομμάτι η ΝΔ δίνει μεγάλη έμφαση στα προεκλογικά σποτ, καθώς στη Συγγρού θεωρούν πως μέσων αυτών μπορεί να ενισχύσει το μήνυμά για την ανάγκη σταθερότητας την επόμενη μέρα των εκλογών, ενώ θα καλούν τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν και να κρίνουν.
Πάντως από το γαλάζιο επιτελείου αναζητούν και μία ακόμα κίνηση που θα μπορούσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον κ. Μεϊμαρακη, ωστόσο όλες οι προτάσεις ελέγχονται με μεγάλη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο λάθος που θα ενδεχομένως να στοιχίσει.

Να βάλει τέλος στο δίλημμα «παλιός ή νέος»
Την ίδια ώρα στην Συγγρού προσπαθούν να βάλουν τέλος στο δίλημμα που θέτει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «παλιός vs νέος». Μάλιστα από το γαλάζιο στρατόπεδο προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως το επτάμηνο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ένας πειραματισμός που κόστισε πολύ ακριβά και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Επιπλέον στη ΝΔ εκτιμούν πως ο κ.Μεϊμαράκης μπορεί να μιλήσει με ειλικρίνεια στους νέους και να τους εξηγήσει πως παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν μία κυβέρνηση με τη ΝΔ ως κορμό θα μπορέσει να βελτιώσει τις συνθήκες για την πραγματική οικονομία. Εξάλλου σε αυτό βασίζεται και το σύνθημα «δουλειές, δουλειές, δουλειές» που είπε ο κ.Μεϊμαράκης στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ