Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά - iefimerida.gr

Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ρόλο πρώτου βιολιού, να τραγουδάει το «Bella ciao» και να «καρφώνει» για διαπλεκόμενες σχέσεις κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική ομιλία της Λαϊκής Ενότητας.

Η πρωτοτυπία στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πως το ρόλο της κεντρικής ομιλήτριας έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και όχι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος απλώς απηύθυνε χαιρετισμό.

«Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες», διεμήνυσε ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι το δίλημμα στις εκλογές δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. «Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι το δίλημμα είναι Λαϊκή Ενότητα για αντιμνημονιακή πορεία ή «μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ με τον καινούριο ΣΥΡΙΖΑ, έναν μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έχει γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης».

Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά | iefimerida.gr 0

«Νέα Βάρκιζα το 2015 δεν υπάρχει. Δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε. Συνεχίζουμε με πείσμα. Δεν είμαστε το νόμισμα της δραχμής. Δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά εργαλείο. Είμαστε το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, φόρο λεηλασία. Άλλοι μετέτρεψαν το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα κοινωνικό οδοστρωτήρα». επανέλαβε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός για το κόμμα του. Ακόμη, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι διέψευσε τις ελπίδες του λαού και γύρισε την πλάτη στις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις, όπως και ότι ακολούθησε με τα ίδια επιχειρήματα «το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς».

Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά | iefimerida.gr 1

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ξεκίνησε την ομιλία της με της εξής ερώτηση: «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» για να λάβει την απάντηση από το συγκεντρωμένο πλήθος «όχι».

Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά | iefimerida.gr 2



«Τι είπατε;» ξαναρώτησε η ίδια (θυμίζοντας την γνωστή έκφραση που είχε πει σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ) για να εισπράξει και πάλι αρνητική απάντηση. «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας αλλά κανείς δεν το ανέφερε από μνημονιακά ΜΜΕ και κόμματα. Η δημοκρατία στην χώρα μας δοκιμάζεται! Ο λαός δεν το βάζει κάτω. Ακόμα και αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του λαού αυτός ο λαός σηκώνεται και πάλι στα πόδια του θεριεύει και αντριεύει απέναντι στο τέρας του μνημονίου» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά | iefimerida.gr 3
Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά | iefimerida.gr 4

Η κα Κωνσταντοπούλου άσκησε την πιο σκληρή κριτική της προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως παραβίασε τη λαϊκή εντολή, ενώ του έκανε και κριτική για τα ψηφοφέλτια λέγοντας πως βαφτίζει τους δοτούς ως εκλεγμένους για να τους περιβάλλει με τη βουλευτική ασυλία. Έδειξε μάλιστα και τον κ. Φλαμπουράρη λέγοντας πως τους έβαλε επικεφαλής στα ψηφοδέλτια χωρίς να είναι εκλεγμένοι από τον λαό.

Δεν έμεινε όμως εκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνέχισε την άγρια επίθεσή της κατηγορώντας τον κ.Φλαμπουράρη και τον κ. Παππά λέγοντας πως έκανε τα χατίρια της μιντιακής διαπλοκής, ενώ από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δραγασάκης, τον οποίο κατηγόρησε πως δεν άλλαξε τις διοικήσεις των τραπεζών.

Μανώλης Γλέζος: 'Η θα νικήσουμε ή θα πάμε 40 χρόνια πίσω

«Πιστοί στο προσκλητήριο των καιρών ήρθατε εδώ να δώσετε τη δική σας βούληση, να εκφράσετε τη δική σας θέληση. Ήρθατε εδώ για να πείτε το σημερινό «ΟΧΙ»» είπε ο Μανώλης Γλέζος στον σύντομο χαιρετισμό του.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας τόνισε: «Ο ελληνικός λαός είπε «ΟΧΙ» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «ΟΧΙ» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «ΟΧΙ» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «ΟΧΙ» στα μνημόνια, «ΟΧΙ» στην υποταγή της χώρας. Βλέπω το πάθος που σας συνέχει. Κατανοώ τη δική σας παρουσία ως αγρυπνούσες συνειδήσεις στο προσκλητήριο της ιστορίας. Και λέω ότι αν αρκεστούμε μόνο σ’ αυτή τη σύναξη, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Ας μου επιτραπεί να πω από τη μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, ότι πρέπει να ανασκουμπωθείτε. Να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, στη γειτονιά σας, στους φίλους σας, στους συγγενείς σας και να τους ξεσηκώσετε. Να τους πιάσετε από τους ώμους, να τους τινάξετε σύγκορμα και να τους πείτε: Εάν περιμένουνε από τους άλλους να σωθούν, χαθήκαμε όλοι. Δεν είναι λίγες οι μέρες. Είναι πολλές. Γιατί ο χρόνος διαστέλλεται σε τούτες τις καθοριστικές για την πορεία του τόπου εκλογές. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε. Βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «ΟΧΙ» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας, σας αφήνω γεια και καλώ να έρθουν επάνω οι υποψήφιοι συναγωνιστές.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ραχήλ Μακρή, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και οι γονείς της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Λίνα Αλεξίου.

Λαφαζάνης-Ζωή: Ο Τσίπρας παίζει το βρώμικο παιχνίδι Παπανδρέου-Σαμαρά | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ