Σταρ της πυγμαχίας έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες -Φέρνει ρούχα και τρόφιμα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σταρ της πυγμαχίας έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες -Φέρνει ρούχα και τρόφιμα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα, είχε ζήσει την πρώτη μεγάλη στιγμή της καριέρας του. Τώρα ο Αμίρ Καν επιστρέφει στην Ελλάδα. Οχι για έναν δικό του αγώνα όμως, αλλά για εκείνον που δίνουν οι Σύροι πρόσφυγες.

Σταρ της πυγμαχίας έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες -Φέρνει ρούχα και τρόφιμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Βρετανός σταρ της πυγμαχίας θα συνοδεύσει ένα κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια που θα φτάσει στη Λέσβο, μεταφέροντας τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Σταρ της πυγμαχίας έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες -Φέρνει ρούχα και τρόφιμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Βλέπω κάθε ημέρα αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες. Παιδιά να υποφέρουν, να πεθαίνουν. Εχω και εγώ μία μικρή κόρη...», είπε ο 28χρονος, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του. Μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, με την ανταπόκριση των Βρετανών να είναι απίστευτη, όπως είπε.

Στην Αθήνα, το 2004, ο Καν είχε γίνει ο νεαρός Βρετανός Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο ενώ ήταν μόλις 17 ετών. Ακολούθησαν κι άλλοι τίτλοι ενώ στη συνέχεια έγινε επαγγελματίας πυγμάχος, κερδίζοντας δύο φορές τον παγκόσμιο τίτλο.

Σταρ της πυγμαχίας έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες -Φέρνει ρούχα και τρόφιμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπόλτον της Βρετανίας, η καταγωγή του είναι από το Πακιστάν. Πολλές φορές ο Καν έχει δείξει έντονη φιλανθρωπική δράση, όπως μετά από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, όταν συγκέντρωσε χρήματα για τους πληγέντες, ενώ ένα χρόνο αργότερα είχε πάει στο Πακιστάν για να διανείμει τρόφιμα σε καταυλισμό που στήθηκε μετά από το σεισμό στο Κασμίρ. Μεταξύ άλλων δράσεων, πιο πρόσφατα, το Δεκέμβριο του 2013 είχε διοργανώσει φιλανθρωπικό δείπνο και συγκέντρωσε 83.400 λίρες για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν, στις Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμίρ Καν Λέσβος πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ