Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητούν Μέρκελ-Φάιμαν - iefimerida.gr

Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητούν Μέρκελ-Φάιμαν

 German Federal Government / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διενέργεια μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, ζητούν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Αυστριακό ομόλογος της Βέρνερ Φάιμαν.

Η κ. Μέρκελ σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τόνισε πως Γερμανία, Αυστρία και Σουηδία δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνες τους την κρίση.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε υπέρ ενός κοινού ευρωπαϊκού πνεύματος συνεργασίας, επισημαίνοντας πως «οι απειλές δεν είναι ο σωστός τρόπος για να επιτευχθεί συμφωνία».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης επιβολής συνοριακών ελέγχων στη χώρα της, τονίζοντας πως σκοπός ήταν η διευκόλυνση καταγραφής των προσφύγων.

Ωστόσο, κράτησε αποστάσεις από την απειλή που εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ζήτησε την επιβολή κυρώσεων στις χώρες που δεν δέχονται να υποδεχτούν πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ