Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες] - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρό, αλλά καθοριστικό προβάδισμα εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η DATA RC και την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Συγκεκριμένα, έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται μπροστά με ποσοστό 27,1%, έναντι 26,3% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύµπραξη ΠΑΣΟΚ - ∆ΗΜΑΡ σε αυτή τη φάση είναι τρίτο κόµµα µε πρόθεση να το ψηφίσει το 5,7% και ακολουθεί πολύ κοντά η ΧΑ µε 5,5% και το ΚΚΕ µε 5,2%.

Το Ποτάμι εµφανίζει 4,7% και πολύ κοντά στο 3% η ΛΑΕ (2,7%), οΙ ΑΝΕΛ (2,6%) και η Ένωση Κεντρώων (2,6%). Άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 48,2% ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 39,3%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 38,7%, η Φώφη Γεννηματά με 34,8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,5, ο Πανος Καμμένος με 25,4, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 16,1 όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 16,1%. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ποσοστό 40% και ο Αλέξης Τσίπρας 39.6%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παίρνει 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,7, το ΠΑΣΟΚ 6,9 και η Χρυσή Αυγή 6,3%. Το ΚΚΕ 6,3, το Ποτάμι 5,6 οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ 3,2 και η Ενωση Κεντρώων 3,1%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες] | iefimerida.gr 0
Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες] | iefimerida.gr 1
Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες] | iefimerida.gr 2
Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες] | iefimerida.gr 3
Δημοσκόπηση της DATA RC: Μπροστά με 0,8% η Νέα Δημοκρατία [πίνακες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ