Κούρεμα 40% προτείνει η Deutche Bank - iefimerida.gr

Κούρεμα 40% προτείνει η Deutche Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο που απομακρύνει τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας με ταυτόχρονο κούρεμα 40% φαίνεται πως έχει καταστρώσει η γερμανική τράπεζα Deutsche Βank.

Το σχέδιο των αναλυτών της τράπεζας, γνωστό ως «PSI 2» σύμφωνα με το Reuters, προβλέπει ότι τα νέα ομόλογα που θα προκύψουν μετά το κούρεμα θα διέπονται από το διεθνές δίκαιο και θα έχουν είτε μειωμένο κουπόνι είτε μεγαλύτερη διάρκεια και μειωμένο κεφάλαιο. Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι μια μείωση κουπονιού στα νέα ελληνικά ομόλογα κατά 1% και ταυτόχρονη παράταση της διάρκειας αποπληρωμής τους κατά 10 χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε «κούρεμα» κατά 40%.

Το σχέδιο «PSI 2», σύμφωνα με το Reuters, θα τεθεί υπόψην της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Οι αναλυτές της Deutche Bank εμφανίζονται βέβαιοι ότι αν το σχέδιο συνδυαστεί με ικανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τότε θα οδηγηθούμε σε μια αξιοπρεπή «λύση» και θα αποτραπεί η ελέγχου χρεοκοπία μας και κατ' επέκταση η μετάδοση της κρίσης σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράταση Reuters γερμανική τράπεζα PSI 2
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ