Πόσο κινδυνεύετε να σας κλέψει ένα ρομπότ τη δουλειά -Μία εφαρμογή απαντά - iefimerida.gr

Πόσο κινδυνεύετε να σας κλέψει ένα ρομπότ τη δουλειά -Μία εφαρμογή απαντά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σενάρια στα οποία τα ρομπότ επιτίθενται στους ανθρώπους και καταλαμβάνουν τον κόσμο ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ο κίνδυνος όμως να «καταλάβουν» κάποιες θέσεις εργασίας στο μέλλον, είναι ορατός.

Αλλωστε, εδώ και δεκαετίες η τεχνολογία με τα επιτεύγματά της αντικαθιστά τη χειρωνακτική εργασία. Ποιες δουλειές όμως αντιμετωπίζουν αυτό τον κίνδυνο στο μέλλον;

Το BBC δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μία εφαρμογή που υπολογίζει αυτούς τους κινδύνους, για κάθε επάγγελμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να αντικατασταθούν από ρομπότ στο άμεσο μέλλον είναι άνθρωποι που απασχολούνται για παράδειγμα στον τομέα των τηλεπωλήσεων, ή είναι τραπεζικοί υπάλληλοι σε θέσεις που δεν απαιτούν υψηλό επίπεδο κοινωνικής νοημοσύνης. Αντίθετα, δεν κινδυνεύουν επαγγελματίες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, νοσοκόμες ή ψυχολόγοι. Επιπλέον, επαγγέλματα που βασίζονται στις δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες, όπως σχεδιαστές, μηχανικοί ή καλλιτέχνες, μπορούν να είναι ήσυχοι στην προοπτική της περαιτέρω εξέλιξης των ρομπότ.

Μπείτε στην εφαρμογή και να δείτε πόσο κινδυνεύετε να χάσετε τη δουλειά σας από ένα ρομπότ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρομπότ Επαγγέλματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ