Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης για την συνεργασία - iefimerida.gr

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης για την συνεργασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αμφιλοχία βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά όπου και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της πόλης για να μιλήσει για το ΕΣΥ, τις ανάγκες της Υγείας και το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ πάνω στον τομέα.

Αναλυτικά η ομιλία της:

«Το ΕΣΥ είναι ίσως η πιο ιστορική και η πιο σημαντική μεταρρύθμιση, που σχεδίασε και υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ. Έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του: νέα νοσοκομεία, ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτά, Κέντρα Υγείας που κράτησαν τον κόσμο με ασφάλεια στην ελληνική περιφέρεια, δημιουργία του ΕΚΑΒ, υποδομές κι εξοπλισμοί.

Ακόμη και με τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν παύει να είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό.

Είμαι σήμερα εδώ, στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και θέλω πριν από όλα να τιμήσω τους λειτουργούς της υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Δεν είμαι όμως σήμερα εδώ μόνο γι΄αυτό. Θέλω να τονίσω την απόφαση μας να ξαναζωντανέψουμε το ΕΣΥ.

Νέα αρχή με νέο ΕΣΥ.

Χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στον οικογενειακό γιατρό σε κάθε γειτονιά, στην κάρτα υγείας για κάθε πολίτη, αλλά και στα επείγοντα περιστατικά, στην πρόληψη του καρκίνου και στις χρόνιες παθήσεις. Θέλουμε να ανακουφίσουμε τη γυναίκα, να ανακουφίσουμε την ελληνική οικογένεια. Θέλουμε κάθε πολίτης να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά από ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα ανταποκρίνεται στις οικονομικές, κοινωνικές ανάγκες, αλλά και στα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί μετά από αυτές τις εκλογές να έχουμε κυβέρνηση σταθερή, ευρείας πλειοψηφίας, με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη, που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία.

Γι΄αυτό ζητάμε τη δύναμη από τον ελληνικό λαό να είμαστε εμείς, το ΠΑΣΟΚ κι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ο καταλύτης για τη συνεργασία, ο εγγυητής της σταθερότητας.

Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική δύναμη».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ