Οι εταίροι απειλούν για τα μέτρα - iefimerida.gr

Οι εταίροι απειλούν για τα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρώπη παρακολουθεί μεν την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και αναμένει το αποτέλεσμα που θα αναδείξουν οι κάλπες, αλλά κύριο μέλημα των δανειστών παραμένουν τα μέτρα και η αξιολόγηση.

Αυτό διαφάνηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν οι αξιωματούχοι προσερχόμενοι για την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, παρά το «θολό» πολιτικό τοπίο στη χώρα, διεμήνυσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

«Η δουλειά πρέπει να προχωρήσει το δυνατόν περισσότερο τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την πλευρά των δανειστών», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι οι θεσμοί θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τα ορόσημα που για την αξιολόγηση.

Ο Πιερ Μοσκοβισί από την πλευρά του, δήλωσε ήσυχος για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις της Αθήνας, ό,τι κι αν δείξουν οι κάλπες.

«Δεν ανησυχώ», είπε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, σημειώνοντας ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η «τεράστια πλειοψηφία» του ελληνικού λαού υποστηρίζει ένα πρόγραμμα βοήθειας που θα διασφαλίσει τη μεταρρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εντός ευρωζώνης. «Πρέπει να αφήσουμε τους πολίτες να αποφασίσουν», συμπλήρωσε.

Στο «τραπέζι» του Eurogroup θα πέσει η πορεία υλοποίησης των όσων συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, υπό το νέο πρόγραμμα και ο Γιώργος Χουλιαράκης θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις ενέργειες ενόψει της πρώτης αξιολόγησης.

Προειδοποίηση για καθυστερήσεις από S&P

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αναλυτές της Standard & Poor's προειδοποιούσαν ότι ενδεχομένως οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα να καθυστερήσουν την εκταμίευση της βοήθειας από τους Ευρωπαίους δανειστές προς την Αθήνα.

Αναλυτές του οίκου με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανέφεραν ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την επόμενη δόση. Οπως εξήγησαν, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που πέρασαν πριν προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές, δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ