Ρουμπινί: «Η Ελλάδα θα γίνει η Lehman Brothers της Ευρώπης» - iefimerida.gr

Ρουμπινί: «Η Ελλάδα θα γίνει η Lehman Brothers της Ευρώπης»

Ρουμπινί: « Η Ελλάδα θα γίνει η Lehman Brothers της Ευρώπης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O σεμινάριο που διοργάνωσε η Evli Bank Oyj στο Ελσίνκι, χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε παγκόσμιο οικονομικό σοκ ανάλογης κλίμακας με εκείνο που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.Νουριέλ Ρουμπινί μιλώντας σε τόνισε και πάλι πως μια πιθανή

EFSF (Μάλιστα, πρόσθεσε πως η κατάρρευση της οικονομίας οποιασδήποτε χώρας εντός της ευρωζώνης θα προκαλέσει τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία και εκτίμησε πως η πιθανότητα να αποτύχει η Ευρώπη στην προσπάθειά της να χαλιναγωγήσει την κρίση χρέους της είναι μεγαλύτερη από 50%, ενώ πρόσθεσε πως και η Ιταλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν αντίστοιχα -μη επιλύσιμα- προβλήματα με την Ελλάδα καθώς η Ευρώπη έχει εξαντλήσει τα χρονικά της περιθώρια να βρει λύση. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Τα προβλήματα στην ευρωζώνη είναι χρόνια και δεν θα φύγουν εύκολα» και εκτίμησε το Ευρωπαϊκό Ταμεία Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) χρειάζεται 4 φορές παραπάνω χρήματα από αυτά που έχει σήμερα (διαθέτει περίπου 440 δισ. ευρώ), προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της Ευρώπης.

Ειδικά για το πρόβλημα της Ισπανίας και της Ιταλίας είπε ότι οι οικονομίες των δύο χωρών «χρειάζονται μπαζούκα για να έχουν οποιαδήποτε πιθανότητα να αποφύγουν την χρεοκοπία».

business week Bloomberg Σχετικό άρθρο του του υπενθυμίζει ότι ο Ρουμπινί είναι ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την «φούσκα» με τα ακίνητα στην οικονομία των ΗΠΑ το 2009.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ