Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές

Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάχιστη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία μόλις 0,3% είναι μπροστά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας το σκηνικό εκλογικού θρίλερ το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», περιέχονται, ωστόσο και άλλες εκπλήξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 25%, με τη ΝΔ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 24,7%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Αμέσως μετά έρχεται το ΚΚΕ με 4,7% και εδώ ξεκινούν οι... εκπλήξεις: Η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη κατατάσσεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 4,6% πάνω από το Ποτάμι που εισπράττει 4,4%. Τέλος, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εισέρχεται στη Βουλή άνετα με 4,1%.

Εκτός Βουλής μένουν - σύμφωνα με την δημοσκόπηση - και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 2,6% (η δεύτερη έπκληξη) και οι ΑΝΕΛ του Πάνο Καμμένο με 2,6%.

Το 82% της δημοσκόπησης ψηφίζει παραμονή στο ευρώ, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οριακά είναι πιο δημοφιλής με 46%, έναντι 45% του Αλέξη Τσίπρα στις θετικές ψήφους, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ακολουθεί με 39%.

Η δημοσκόπηση έγινε μετά το ντιμπέιτ της Τετάρτης.

Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές | iefimerida.gr 0
Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές | iefimerida.gr 1
Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές | iefimerida.gr 2
Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές | iefimerida.gr 3
Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές | iefimerida.gr 4
Δημοσκόπηση-σοκ για τα κόμματα - Εκπλήξεις και ανατροπές | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση Metron Analysis εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ