Απίστευτη κομπίνα Κινέζου στη Σαντορίνη: Είχε στήσει κρυφή επιχείρηση για γάμους - iefimerida.gr

Απίστευτη κομπίνα Κινέζου στη Σαντορίνη: Είχε στήσει κρυφή επιχείρηση για γάμους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Φταρνίστηκε η νύφη και σχόλασε ο γάμος» θα μπορούσε να πει κάποιος για να περιγράψει αυτό που έγινε στο κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι ότι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών έκαναν «τσακωτό» έναν Γαλλοκινέζο, που είχε στήσει παραμάγαζο σε ξενοδοχείο, παρέχοντας παράνομες υπηρεσίες προετοιμασίας γάμων!

Η ιστορία μοιάζει με σενάριο Χολιγουντιανής ταινίας κι αν δεν αποδεικνυόταν ότι η χώρα λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, θα προσφερόταν για άφθονο γέλιο. Ο μόνος που δεν γελάει είναι ο. Κινέζος που πρέπει να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του, για να καλύψει την πρωτοφανή κομπίνα που είχε στήσει.

Ας δούμε, όμως, πώς έχει η ιστορία. Ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Θήρας, , σε συνεργασία με το Ι.Κ.Α. Θήρας και με την παρουσία αστυνομικού, έκαναν ντου σε ξενοδοχείο και αποκάλυψαν μια κρυφή επιχείρηση. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι Κινέζος με γαλλικό διαβατήριο είχε εκμισθώσει δύο δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία είχε μετατρέψει σε «ατελιέ» για προετοιμασία γάμων.

Κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου - αυτοψίας, στο ένα δωμάτιο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, τα οποία εκμισθώνονταν στις νύφες, ενώ στο άλλο δωμάτιο, όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης, βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού «μακιγιάζ».

Στην επιχείρηση εργάζονταν και παρείχαν υπηρεσίες δύο υπάλληλοι Κινεζικής καταγωγής, χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο ίδιος μετέφερε το ζευγάρι - πελάτες, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, σε διάφορα σημεία του νησιού και τους παρείχε φωτογραφικές υπηρεσίες.

Μετά από αναλυτική διασταύρωση βρέθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση διατηρούσε διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία εντοπίστηκαν η συνεργαζόμενη Τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο γινόταν η κατάθεση των χρημάτων για πληρωμή των υπηρεσιών, περιγραφή τεσσάρων πακέτων υπηρεσιών διαφορετικής τιμής και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενους γάμους.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για 14 γάμους που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία έτη (2013-2015, ελάχιστη αξία: 14 x ?1.500 = ?21.000), η μη λήψη ή έκδοση φορολογικών στοιχείων για την αγορά νυφικών (ελάχιστη αξία: 38 x ?300 = ?11.400), η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης, η μη τήρηση βιβλίων από έναρξης δραστηριότητας, καθώς και η μη προσκόμιση - έκδοση τιμολογίων αγοράς για την κατοχή ενδυμάτων - καλλυντικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινέζος γάμοι Σαντορίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ