Λιμενεργάτες προς Θάνου: Δεν νομιμοποιείστε να προχωρήσετε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - iefimerida.gr

Λιμενεργάτες προς Θάνου: Δεν νομιμοποιείστε να προχωρήσετε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μη προχωρήσει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ζητούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Σε επιστολή που απέστειλαν την Πέμπτη στην πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπουργούς Οικονομίας Ανάπτυξης Ναυτιλίας Νίκο Χριστοδουλάκη και αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη καθώς και στο ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζουν ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, σε πολιτικές ενέργειες αναφορικά με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Μέχρι τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής κυβέρνησης πρέπει να απόσχει από οποιαδήποτε σχετική ενέργεια».

Σημειώνεται ότι ανάλογο αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση διατύπωσε χθες και η αντιπεριφέρεια Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που συνταγματικός ρόλος της είναι μόνο η διεξαγωγή των εκλογών (άρθρο 37 παρ.3 του Συντάγματος), δεν έχει τη νομιμοποίηση, συνταγματική, ηθική και πολιτική, να προχωρήσει σε ενέργειες δεσμευτικές για τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει, μετά από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, για ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας, όπως είναι η πώληση του λιμανιού του Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ