Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκαν στη ρίψη μολότοφ οι Ιταλοί αναρχικοί - iefimerida.gr

Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκαν στη ρίψη μολότοφ οι Ιταλοί αναρχικοί

Ρώμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Ιταλός αναρχικός, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων στη Ρώμη, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε στο να προκαλεί επεισόδια, και προειδοποίησε ότι «ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει».

«Μια φορά το μήνα για ένα χρόνο παίρναμε το καράβι για Ελλάδα, ώστε να αποκτήσουμε 'μάστερ' στη βία των αναρχικών», ανέφερε σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica ο 30χρονος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε.

«Οι σύντροφοί μας στην Αθήνα μας δίδαξαν ότι το αστικό αντάρτικο είναι μορφή τέχνης και η οργάνωση είναι αυτό που μετράει. Θέλαμε να καταστρέψουμε τα πάντα γύρω μας για περίπου ένα χρόνο. Τώρα ξέρουμε πως να το κάνουμε. Στη Ρώμη νικήσαμε γιατί είχαμε σχέδιο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στα χτεσινά επεισόδια στη Ρώμη, τα χειρότερα των τελευταίων 20 ετών, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 135 άτομα, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται στο 1,5 εκατ ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ