«Εσπασαν» τα παρκέ στη Γερμανία – Με δάκρυα στα μάτια είπε «αντίο» ο Ντιρκ Νοβίτσκι [βίντεο] - iefimerida.gr

«Εσπασαν» τα παρκέ στη Γερμανία – Με δάκρυα στα μάτια είπε «αντίο» ο Ντιρκ Νοβίτσκι [βίντεο]

AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το standing ovation που χάρισαν οι Γερμανοί φίλαθλοι στον Ντιρκ Νοβίτσκι θα αποτελέσει μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Eurobasket 2015 αλλά και μια από τις μεγαλύτερες σκηνές στην θεαματικότατη καριέρα του Γερμανού άσου.

Το τέλος του αγώνα με την Ισπανία βρήκε την Γερμανία ηττημένη και εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Αυτό σήμανε αυτόματα και το τέλος του Νοβίτσκι από την εθνική ομάδα της χώρας αφού στα 37 του χρόνια είχε πάρει την απόφαση πως αυτή η διοργάνωση θα ήταν η τελευταία της καριέρας του με το εθνόσημο στο στήθος.

Το κοινό δεν θα μπορούσε να μην αποθεώσει τον άσο των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια έβλεπε τον κόσμο να τραγουδά το όνομά του και αυτός αναγκαζόταν να φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της πατρίδας του.

Στην σπουδαία διαδρομή του πρόλαβε να κατακτήσει δύο μετάλλια με τη Γερμανία, στο Παγκόσμιο του 2002 και στο Ευρωπαϊκό του 2005, να ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη σε σύνολο πόντων στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ και να βρεθεί στη 2η θέση πίσω από τον Τόνι Πάρκερ αλλά και να χαρακτηριστεί από τους περισσότερους ως ο πληρέστερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Αλλωστε είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει το χρυσό δαχτυλίδι του ΝΒΑ αλλά και ο πρώτος ξένος σκόρερ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ξεπερνώντας τον Χακίμ Ολάζουον.

Το «ευχαριστώ» όλων των φίλων του μπάσκετ στον Νοβίτσκι ήταν το λιγότερο για έναν τέτοιο αθλητή. Το δικό του κλάμα όμως αποχωρώντας από το παρκέ, περικλείει σε ελάχιστες εικόνες το μεγαλείο ενός τέτοιου παίκτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντιρκ Νοβίτσκι EUROBASKET 2015 Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ