Αλεξιάδης:Το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με πλαστικό χρήμα - iefimerida.gr

Αλεξιάδης:Το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με πλαστικό χρήμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιμένει στην πρόταση του για φορολόγηση των αμοιβαίων και των ομολόγων που κατέχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, αλλά και για τις φοροαπαλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ενημερώνοντας ότι η σχετική πρόταση θα κατατεθεί ως τον Οκτώβριο.

«Γιατί πρέπει αυτός που έχει αμοιβαία ή ομόλογα στο εξωτερικό να μην πληρώνει φόρο έστω και συμβολικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξηγώντας ότι τη πρόταση την υποστηρίζει ως οικονομολόγος

«Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το Σύνταγμα ισχύει για όλους», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγγίξουμε καταθέσεις και ομόλογα στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην φορολόγηση των ακινήτων που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό υποστηρίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν σε συνδυασμό με τη φορολογική επιβάρυνση που έχει στη χώρα που βρίσκονται τα ακίνητα. «Εάν ο φόρος είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα τότε θα καταβάλλεται η διαφορά στην Ελλάδα»,είπε.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ που θα καταβληθεί φέτος είπε ότι «θα είναι ο ίδιος με τον ΕΝΦΙΑ του 2014 με ελάχιστες εξαιρέσεις», ενώ ανέφερε ότι η πρόταση της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς την επόμενη θα είναι το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με πλαστικό χρήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ