ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου - iefimerida.gr

ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απλήρωτες εφημερίες, εργασιακή υπερεξόντωση, διοικητικά προβλήματα. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, για τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δραματική».

Απλήρωτες εφημερίες γιατρών από τον Απρίλιο με μερική αποζημίωση για τις δεδουλευμένες του πρώτου 3μήνου 2015, εργασιακή υπερεξόντωση λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απευθείας, και όχι στις διοικήσεις των νοσοκομείων στις οποίες υπάγονταν μέχρι πρότινος καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ειδική αναφορά γίνεται για το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου η κατάσταση έχει φθάσει σε «οριακό σημείο», εξαιτίας της υποστελέχωσης. Υπηρετούν μόνο 4 γιατροί, 1 παιδίατρος και 3 γενικοί γιατροί, ενώ «εκκρεμεί αδικαιολόγητα», σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ από τον Μάιο ο διορισμός 2 επιμελητών παθολόγων για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες κρίσης-επιλογής, όπως υποστηρίζει. Κάνει λόγο για «παράνομη εργασιακή υπερεξόντωση» των 3 υπηρετούντων γενικών γιατρών με 20 εφημερίες μηνιαίως στον καθένα κατά παράβαση της σχετικής ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανώτατου ασφαλούς ορίου εβδομαδιαίας εργασίας.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει επίσης για «αυταρχική» συμπεριφορά τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας και τη Διοίκηση της 2ης Υ.Πε., ενάντια σε γιατρούς που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας . Μάλιστα- σύμφωνα με την Ένωση- εκτελούν κανονικά τα ιατρικά τους καθήκοντα και απέχουν μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την άμεση κάλυψη των κενών σε μόνιμο προσωπικό και την επαναεπαγωγή των Κ.Υ. διοικητικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στα οποία ανήκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέντρα Υγείας Λεκανοπέδιο γιατροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ