ΣΕΒ: Να είναι σε εγρήγορση η νέα κυβέρνηση -Αλλιώς θα επανέλθει το Grexit - iefimerida.gr

ΣΕΒ: Να είναι σε εγρήγορση η νέα κυβέρνηση -Αλλιώς θα επανέλθει το Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προειδοποίηση πως για να μην εισέλθει η χώρα σε μία νέα περίοδο αμφισβήτησης ως προς την εκπλήρωση των διεθνών της υποχρεώσεων και την συνακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη, είναι εκ των ων ουκ άνευ η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου Μνημονίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2015, απευθύνει στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο ο ΣΕΒ.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών η αξιολόγηση του Μνημονίου συμβατικά αναμένεται να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου 2015. Δεδομένων, όμως, των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, η όλη διαδικασία ψήφισης προαπαιτούμενων και ολοκλήρωσης βασικών παραδοτέων αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον κατά 1,5 με 2 μήνες, ακόμη και αν υπάρξει προθυμία από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, θέτει το ερώτημα εάν αντέχει η χώρα χωρίς τις εκταμιεύσεις των 3 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί από τον ESM, κάνοντας την υπόθεση ότι δεν αποπληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ούτε δημιουργούνται αποθεματικά ασφαλείας και, βεβαίως, ότι καθυστερούν και οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

«Πέραν της οικειοποίησης των στόχων του προγράμματος που θα βοηθήσει στην έγκαιρη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, απαιτείται και υψηλός βαθμός εγρήγορσης της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, για να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη και πάλι με την προοπτική της εξόδου από το ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΒ grexit ESM
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ