Μάχη με μολότοφ στους δρόμους για τα σκουπίδια [βίντεο] - iefimerida.gr

Μάχη με μολότοφ στους δρόμους για τα σκουπίδια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μετωπική αναμέτρηση που μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρές καταστάσεις οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με βόμβες μολότοφ εναντίον των απορριματοφόρων των ιδιωτικών εταιρειών την ίδια ώρα που στην Ευελπίδων εξελίσσεται ένα δικαστικό θρίλερ.

Σήμερα το πρωί, και σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, τα ιδιωτικά απορριματοφόρα στην Νέα Ιωνία μπήκαν στο στόχαστρο των απεργών. Στην πρώτη περιπτωση, ο οδηγός κατήγγειλε εργαζόμενο του δήμου (τον οποίο προσήγαγε η αστυνομία) ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεκάδες απεργοί περικύκλωσαν δύο ιδιωτικά απορριματοφόρα και επιτέθηκαν εναντίον τους με βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ένα από τα δύο, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνουν πράξη τη χτεσινή τους ανακοίνωση που καλούσε τους εργαζομένους να σχηματίσουν απεργιακές φρουρές και να σταματήσουν την αποκομμιδή των σκουπιδιών με οποιοδήποτε μέσο.

Την ίδια στιγμή, στο δικαστικό μέγαρο της Ευελπίδων εξελίχθηκε ένα άλλο θρίλερ καθώς η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αθηναίων, κατά της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική, αναβλήθηκε για αύριο. Να σημειωθεί ότι η δικαστής που θα εκδικάσει την υπόθεση ζήτησε να εξαιρεθεί αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε δηλώσει σίγουρος ότι «δεν θα εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση», αφού στα δικαστήρια υπάρχει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση καθώς, όπως είπε, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα «δεν μαζεύουν ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα», και κατέληξε με λέγοντας ότ «το μόνο που απομένει πλέον «είναι ο στρατός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ