Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά

Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά

Δείτε πώς γίνεται, σε εικόνες.

Υλικά για 6 ως 8 άτομα

  • 1 μέτριο ταψάκι ή πιρέξ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο κρύο
  • Λίγο αλάτι και έναν κρόκο αυγού διαλυμένο σε 5 cl νερό
  • 250 γραμμάρια ποιοτικό μπέηκον
  • 150 τυρί για τάρτα, ποιοτικό, κίτρινο και σκληρό

Υλικά για την κρέμα

  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ολόκληρα +2 κρόκους αυγών
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα
  • Ετοιμάστε τη ζύμη, σας την έχω ξαναπεί!

  • Αφήστε την πανσέτα σε κομματάκια να λυώσει λίγο σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι

  • Απλώστε τη ζύμη

  • Τοποθετήστε την στο ταψάκι
  • Τσιμπήστε με ένα πηρούνι τη ζύμη

  • Βάλτε στο ταψάκι την πανσέτα και το τυρί τριμμένο
  • Προσθέστε την κρέμα

  • Ψήνετε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά
  • Τρώγεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.