Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] - iefimerida.gr

Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιες πισίνες, ιδιωτικός ζωολογικός κήπος με σπάνια ζώα, μία πίστα καρτ. Αυτό το σπίτι θα το ονειρευόταν κάθε παιδί. Ο Σεμπάστιαν Μαροκίν όμως έζησε εκεί μέσα στο φόβο.

Είναι ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος αποκαλύπτει πώς ήταν η ζωή δίπλα στο διαβόητο δισεκατομμυριούχο βαρόνο ναρκωτικών. Ο 38χρονος σήμερα Μαροκίν, μεγάλωσε με έναν πατέρα που ήταν εκείνη την εποχή ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το περιοδικό Forbes να υπολογίζει την περιουσία του σε 18 δισ. λίρες.

Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το πραγματικό του όνομα ήταν Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, το οποίο μεγαλώνοντας άλλαξε. Ακόμη όμως θυμάται το τεράστιο κτήμα στο οποίο έμενε, που ήταν γεμάτο αυτοκίνητα αντίκες, υπηρετικό προσωπικό, πισίνες και εξωτικά ζώα.







Δεν ήταν όμως τα μοναδικά στοιχεία που έκαναν τη ζωή του τόσο διαφορετική. Στην αυτοβιογραφία του, που έγινε μπεστ σέλερ στη Λατινική Αμερική, ο Μαροκίν γράφει για άγρια πάρτι με πινιάτες γεμισμένες με χιλιάδες δολάρια. Μιλά για ελικόπτερα που αναλάμβαναν να φέρουν ότι επιθυμούσαν τα παιδιά του σπιτιού από ένα φαστφουντάδικο. Αλλά στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν και ιστορίες προδοσίας, θανάτου και παράλογης συμπεριφοράς του πατέρα του.

Ενα από αυτά τα τρελά περιστατικά ήταν όταν ο Εσκομπάρ άναψε μία φωτιά καίγοντας δύο εκατομμύρια δολάρια για να ζεστάνει την κόρη του, μία νύχτα που κρύβονταν από την αστυνομία, καθώς φοβόταν ότι θα πάθει υποθερμία. Με την ίδια φωτιά που «τρεφόταν» από τα χαρτονομίσματα, ο βαρόνος των ναρκωτικών μαγείρεψε φαγητό!

Οπως διηγείται ο Μαροκίν, η οικογένειά του μετακινούνταν κάθε δύο ημέρες, στα 15 κρησφύγετα που ο πατέρας του είχε στην πόλη Μεδεγίν. Μάλιστα, ο πατέρας του έφτανε στο σημείο να τους δένει τα μάτια, ώστε να μην γνωρίζουν πού βρίσκεται το κάθε σπίτι, σε περίπτωση που τους βασάνιζαν οι διώκτες του για να αποκαλύψουν τις πληροφορίες, όπως αναφέρει η Daily Mail, σε σχετικό αφιέρωμα.

Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σε αυτό τον τρελό κόσμο στον οποίο μεγάλωσε, πήρε το πρώτο μάθημα για τα ναρκωτικά, από τον πατέρα του βέβαια, όταν ήταν μόλις εννέα ετών. Ο Εσκομπάρ του διηγήθηκε ότι είχε δοκιμάσει κάθε ναρκωτικό που υπήρχε, εκτός από την ηρωίνη και συμβούλευσε το γιο του να μην κάνει ποτέ το ίδιο. Στην ίδια ηλικία, λέει ο Μαροκίν, συνειδητοποίησε πόσο διάσημος ήταν ο πατέρας του στον κόσμο των ναρκωτικών. Ηταν το 1984, τη χρονιά που ο Εσκομπάρ δολοφόνησε έναν από τους μεγαλύτερους επικριτές του στην κυβέρνηση της Κολομβίας, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ροντρίγκο Λάρα. Σύντομα, όπως είπε στην Deutsche Welle, ο Μαροκίν κατάλαβε ότι ο πατέρας του «δεν ήταν ο υπάλληλος γραφείου που νόμιζα».

«Ο πατέρας μου δεν ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση. Μας έδειξε το δρόμο που δεν έπρεπε ποτέ να πάρουμε, γιατί ήταν το μονοπάτι της αυτοκαταστροφής, της απώλειας των αξιών και το σημείο στο οποίο η ζωή παύει να έχει σημασία», έχει πει ο Μαροκίν.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο AFP, για εκείνον ο Εσκομπάρ ήταν ένας υπέροχος πατέρας. «Εχω χιλιάδες γράμματα που μου έγραφε δίνοντας συμβουλές, ενθαρρύνοντάς με να μορφωθώ, να είμαι καλός άνθρωπος, να μείνω μακριά από τα ναρκωτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν είδε σκηνές βίας μπροστά στα μάτια του. «Ο πατέρας μου απείλησε ακόμη και να σκοτώσει τους υπαλλήλους του αν κάπνιζαν έστω και ένα τσιγάρο μαριχουάνας μπροστά μου».

Σε άλλη συνέντευξή του, στον Independent, ο Μαροκίν αποκάλυψε ότι όταν ήταν 11 χρονών, ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά διέλυσε ένα από τα διαμερίσματα της οικογένειας. Μετά από αυτό, ο ίδιος και η μητέρα του ικέτευσαν τον Εσκομπάρ να βάλει τέλος στη βία, αλλά μάταια. «Η μητέρα μου τον παρακάλεσε πολλές φορές για αυτό, αλλά είχε φτάσει σε ένα σημείο δίχως γυρισμό», λέει ο Μαροκίν.

Στο απώγειο της δύναμής του, το 1989, ο Εσκομπάρ πουλούσε το 80% στο παγκόσμιο εμπόριο κοκαΐνης και θεωρούνταν ότι είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Ο επίλογος γράφτηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1993, όταν τον σκότωσε η αστυνομία της Κολομβίας. Πέθανε ως ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία, με την αξία του να εκτιμάται στα 30 δισ. δολάρια.

Ο Μαροκίν από την άλλη επιμένει ότι ο πατέρας του έβαλε τέλος στη ζωή του και δεν έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. «Δεν έχω αμφιβολία ότι είχε σχεδιάσει το θάνατό του», δηλώνει. Οσο για την περιουσία του Εσκομπάρ, πλέον δεν έχει μείνει τίποτα. Σύμφωνα με τον Μαροκίν εχθροί και φίλοι του βαρόνου των ναρκωτικών τη λεηλάτησαν, μετά από το θάνατό του. «Αλλά είμαι ευγνώμων για αυτό», λέει ο Μαροκίν. «Ξεκινήσαμε από την αρχή», προσθέτει.

Ο ίδιος και η οικογένειά του διέφυγαν από την Κολομβία στην Αργεντινή μετά από το θάνατο του Εσκομπάρ. Σπούδασε αρχιτεκτονική και δηλώνει υπερήφανος γιατί δεν έμοιασε στον πατέρα του. «Θα μπορούσα να γίνω ο Πάμπλο Εσκομπάρ 2. Αλλά έγινα αρχιτέκτονας, λέκτορας και τώρα συγγραφέας. Είχα χιλιάδες ευκαιρίες για να εμπλακώ σε παράνομες επιχειρήσεις. Ομως πάντα έλεγα όχι, γιατί πήρα το μάθημά μου για το εμπόριο ναρκωτικών: Μία ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση, που καταλήγει σε καταστροφή».

Πάμπλο Εσκομπάρ -Ιστορίες από τη ζωή του βαρόνου ναρκωτικών [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάμπλο Εσκομπάρ Σεμπάστιαν Μαροκίν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ