Το 38χρονο μοντέλο και ο ρόλος του στο μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης - iefimerida.gr

Το 38χρονο μοντέλο και ο ρόλος του στο μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να έκανε ένα φιλόδοξο ξεκίνημα ως μοντέλο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αναρριχηθεί στις πρωτοκλασάτες πασαρέλες και έτσι αποφάσισε να στραφεί στον αθλητισμό και το μπέιζμπολ.

Ο λόγος για το 38χρονο μοντέλο που αποφάσισε να παράλληλα με τον αθλητισμό να γίνει και διακινητής κοκαΐνης στους κοσμικούς κύκλους των νοτίων προαστίων. Το μοντέλο φαίνεται πως ήταν βασικό στέλεχος του κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά στην Ελλάδα από την Γουιάνα της Λατινικής Αμερικής.

Με τη σύλληψη του φαίνεται πως χάλασε τα σχέδια του κυκλώματος, καθώς το φορτίο, που βρέθηκε, φαίνεται πως ήταν το πρώτο από τη συγκεκριμένη χώρα που έφτασε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η αξία της κοκαΐνης των 27 κιλών ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες από τις αρχές του έτους, που είχαν φτάσει στις αρχές, ήθελαν έναν 48χρονο Ολλανδό από τη Γουιάνα, ο οποίος διακινούσε κοκαΐνη, αναζητούσε τρόπο να «επεκταθεί» στην ελληνική αγορά.

Το δίκτυο φαίνεται πως έψαχνε τρόπο, ώστε το φορτίο να φτάσει ακτοπλοϊκά και να διατεθεί όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και να προωθηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές.

Τόσο το δίκτυο πληροφοριοδοτών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, όσο και τα αντίστοιχα τμήματα του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ κατάφεραν να διασταυρώσουν την εγκυρότητα των πηγών. Ετσι, ξεκίνησε η επιχείρηση παρακολούθησης μέσω δορυφόρων, κοριών και τηλεφωνικών επισυνδέσεων, αλλά και με φυσική παρουσία.

Η σύνδεση του 48χρονου Ολλανδού στη χώρα ήταν ο 38χρονος αθλητής. Ο κοριός τούς «τσάκωσε» να ψάχνουν τρόπους εισόδου των ναρκωτικών στη χώρα αλλά και τρόπων για να «στήσουν» το δίκτυο διακίνησης για να γίνεται συνεχή αποστολή.

Η «δουλειά» ετοιμάστηκε και θα ξεκινούσε στις αρχές του καλοκαιριού. Τα 27 κιλά κοκαΐνης είχαν τοποθετηθεί μέσα σε σωλήνες και θα έφταναν στην Ελλάδα. Θα γινόταν μια δοκιμαστική αποστολή με πλοίο εμπορευματοκιβωτίων μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο σκραπ. Αν όλα έβαιναν καλώς θα στέλνονταν περισσότερα κιλά κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Ετσι, το κοντέινερ έφτασε στον Πειραιά προ μερικών ημερών. Υστερα από λίγα 24ωρα οι διακινητές αποφάσισαν πως πλέον ήταν ασφαλές να ξεκινήσει η διακίνηση. Εβγαλαν την κοκαΐνη από τις ειδικές κρύπτες στον Ασπρόπυργο, όπου βρίσκονταν τα σκραπ. Ο Ολλανδός και αθλητής συναντήθηκαν, με την Αστυνομία να τους περιμένει και να τους πιάνει επ' αυτοφόρω, όταν έβγαζαν το εμπόρευμα από την κρύπτη.

Το 38χρονο  μοντέλο και ο ρόλος του στο μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης | iefimerida.gr 0
Το 38χρονο  μοντέλο και ο ρόλος του στο μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης | iefimerida.gr 1
Το 38χρονο  μοντέλο και ο ρόλος του στο μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης | iefimerida.gr 2
Το 38χρονο  μοντέλο και ο ρόλος του στο μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοντέλο κοκαίνη δίωξη ναρκωτικών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ