Ελληνικός Χρυσός: Συμφωνούμε με τον κ. Τσίπρα: Οι επενδύσεις να σέβονται το περιβάλλον - iefimerida.gr

Ελληνικός Χρυσός: Συμφωνούμε με τον κ. Τσίπρα: Οι επενδύσεις να σέβονται το περιβάλλον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και εκπληρώνει πλήρως όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της», επισημαίνει για άλλη μια φορά η εταιρεία με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα και αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την υπουργική απόφαση αναστολής των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και εκπληρώνει πλήρως όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Τα περί μη τήρησης των υποχρεώσεων, συνιστούν ανυπόστατα μυθεύματα για τα οποία έχει αποφανθεί κατ' επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ως εκ τούτου, συμφωνούμε απόλυτα με τον κύριο Τσίπρα, ότι οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και την εργασιακή νομοθεσία, κάτι που εμείς στην Ελληνικός Χρυσός αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη».

Εργαζόμενοι: Δεν ακούσαμε μια συγνώμη από τον Τσίπρα

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι επιτέθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας:

Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και των χωριών μας. Ασπίδα γινόμαστε για την επένδυση που ενέκρινε επίσημα η πολιτεία και επικύρωσαν τόσες φορές τα Ανώτατα Δικαστήρια του κράτους.

Δεν θα γινόμασταν ασπίδα σε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν ήμασταν νόμιμοι και εμείς και οι δουλειές μας. Την νομιμότητα δεν μπορούν να μας την στερήσουν ούτε πολιτικές αποφάσεις εντυπωσιασμού, ούτε προεκλογικές δηλώσεις παρά μόνο η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη μίλησε και είναι με το μέρος μας!».

Οι εργαζόμενοι μάλιστα είπαν πως είναι πρωτοφανές από τον πρώην Πρωθυπουργό, «ο οποίος θέλει να λέει πως ηγείται ενός αριστερού κόμματος» να κατηγορούνται και να συκοφαντούνται 2.000 εργαζόμενοι που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην έχει ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο, τον πληροφορούμε όμως πως για την εργατική τάξη που εκπροσωπούμε, το δικαίωμα στη δουλειά για εμάς και τις οικογένειες μας είναι στοίχημα επιβίωσης. Και λυπούμαστε ειλικρινά που δεν ακούσαμε μια δημόσια αναγνώριση του λάθους της κυβέρνησής του».

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Χατζής

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζαφειρούδας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ