Πάντοαν (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Σύντομα θα υπάρξουν επενδύσεις σε Ελλάδα και Ιταλία - iefimerida.gr

Πάντοαν (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Σύντομα θα υπάρξουν επενδύσεις σε Ελλάδα και Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι καιρός να αρχίσουν ξανά οι επενδύσεις στην περιφέρεια της Ευρώπης». Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν προσπαθεί να δείξει πως το άσχημο οικονομικό κλίμα που έπληξε το Νότο, έχει αρχίζει να αλλάζει.

Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Πάντοαν εξηγεί ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει ο θετικός οικονομικός κύκλος τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Αυτό θα μεταφραστεί σε περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Πάντοαν, βέβαια, φέρνει ως παράδειγμα τα επιτεύγματα της Ιταλίας το τελευταίο διάστημα, τα οποία μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά αλλά δείχνουν μια μείωση στην ανεργία, αλλά και μια διάθεση των επενδυτών να μην αφήσουν εκτός κάδρου τη χώρα του.

Σημειώνει επίσης πως: «Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο για να καρποφορήσουν και πολλές φορές περισσότερο χρόνο από ό,τι προσδοκούμε. Νομίζω, όμως, έχουμε μπροστά μας έναν θετικό κύκλο. Θα υπάρξουν περισσότερες δουλειές και μια ραγδαία άνοδο της εμπιστοσύνης στα νοικοκυριά. Έτσι, θα αυξηθεί η κίνηση του χρήματος».

Ο κ. Πάντοαν φύλαξε ένα καλό λόγο και για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως μπορεί να έχει πολλές προκλήσεις μπροστά της, ωστόσο, αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να αρχίσει κανείς να επενδύει. «Τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν εφαρμοστεί και η ανάπτυξη θα επανέλθει, το ίδιο και η εργασία και η εμπιστοσύνη. Πρόκειται για μια αναδυόμενη οικονομία που βρίσκεται σε φάση ανόδου», σημειώνει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ