Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων - iefimerida.gr

Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρένο στη σεναριολογία που σέρνεται εδώ και καιρό γύρω από την τύχη των καταθετών και την πιθανότητα να υποστούν κούρεμα στις καταθέσεις τους, έβαλε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Χουλιαράκης ξεκαθάρισε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Παράλληλα, επισήμανε ότι «οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία με τους δανειστές.H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο».

Ο υπουργός, μιλώντας περαιτέρω στο «Βήμα της Κυριακής», είπε ότι μελετώνται μέτρα, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες. Σημείωσε, δε, ότι ήδη λαμβάνουν χώρα συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος, την εφαρμογή του περιουσιολογίου και την πάταξη του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Αναφερόμενος τέλος στα capital controls, ο κύριος Χουλιαράκης δήλωσε: «Η λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία και η εμπέδωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαλύουν τον κίνδυνο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και επιτρέπουν τη σταδιακή, αλλά ταχεία άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές.»



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ