Γιατί κατηγορούν τον Λαφαζάνη ότι λέει «λαφαζανιές» - Η ετυμολογία στο λεξικό - iefimerida.gr

Γιατί κατηγορούν τον Λαφαζάνη ότι λέει «λαφαζανιές» - Η ετυμολογία στο λεξικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν πρώτος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που πριν από λίγες ημέρες έβαλε στο πολιτικό διάλογο τη λέξη... «λαφαζανιά», κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη και εξηγώντας τι σημαίνει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας αφού είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τον όρο «λαφαζανιές» εξήγησε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, τι σημαίνει: «Ο Λαφαζάνης είναι ο άνθρωπος που συνήθως λέει ψέματα, ο φαφλατάς, λέει πολλά λόγια αλλά τα περισσότερα είναι ψέματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ψευτιές. Δεν είναι προσβλητικό. Το όνομά του αυτό σημαίνει. Λέμε για την ουσία της πολιτικής του και δεν κριτικάρουμε κανένα όνομα».

Τι γράφει το λεξικό

Τα λεγόμενα του κ. Κουτσούμπα επιβεβαιώνει και το Βικιλεξικό το οποίο στην ετυμολογία της λέξης «λαφαζάνης» γράφει: «Πολυλογάς, φαφλατάς, που (συνήθως) λέει ψέματα λαφαζανιά». Οσον αφορά την ετυμολογία της λέξης «λαφαζανιά» γράφει: «Η υπερβολή, σαχλαμάρα εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει».

Γιατί κατηγορούν τον Λαφαζάνη ότι λέει «λαφαζανιές» - Η ετυμολογία στο λεξικό  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης λαφαζανιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ