Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πανέμορφος Πίτερ Ο Τουλ είναι ευρέως γνωστός για το ρόλο του στο επικό έργο «ο Λόρενς της Αραβίας». Ωστόσο πίσω από τον θρύλο, υπήρχε ένας άνθρωπος με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που προσπαθούσε να πνίξει στο αλκοόλ τους δαίμονες του.

Αυτά αποκαλύπτει η νέα βιογραφία του μεγάλου ηθοποιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Ρόμπερτ Σέλερς με τίτλο «Peter O’Toole: The Definitive Biography».

Την ημέρα που γνωρίστηκε με τη σύζυγο του Σίαν Φίλιπς ήταν και οι δυο τους ανερχόμενα ταλέντα: Η Σίαν, ήταν η 25χρονη κόρη ενός Ουαλού αστυνομικού και είχε μόλις αποφοιτήσει από το RADA, έχοντας λάβει την υψηλότερη διάκριση της Ακαδημίας- το Χρυσό Μετάλλιο Bancroft.

Από την άλλη, ο 26χρονος Ο Τουλ, Ιρλανδικής καταγωγής, έχοντας μόλις αποφοιτήσει από την ακαδημία θεάτρου Bristol Old Vic θεωρούνταν ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της, παραβλέποντας το γεγονός ότι έπινε και ξεσάλωνε μέχρι τις 3 το πρωί σε καθημερινή βάση. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην βιογραφία του, ακόμη και στις αρχές της καριέρας του, ο Ο' Τουλ έπινε ένα ολόκληρο μπουκάλι κονιάκ πριν πάει για ύπνο: «Ο άνθρωπος που εφηύρε το πρωί δεν ήταν Χριστιανός. Προτιμώ να ξυπνήσω κατ 'ευθείαν το απόγευμα» έλεγε νωχελικά.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εν ολίγοις, ο Ο Τουλ φαινόταν η χειρότερη επιλογή συντρόφου για την ντροπαλή και εκλεπτυσμένη Σίαν Φίλιπς. Αλλά σύντομα θαμπώθηκε από τα γαλάζια μάτια του και το ιδιόρρυθμο χιούμορ.

Οπως αποκαλύπτει, συχνά ο Ο Τουλ ήταν τόσο μεθυσμένος που τον έπαιρνε ο ύπνος στη μέση μιας παράστασης και τον κλωτσούσαν να ξυπνήσει. Αλλες φορές πάλι, το αλκοόλ τον έκανε τόσο τολμηρό ώστε να προσπαθεί να σκαρφαλώσει την πρόσοψη της Lloyds Bank στο Covent Garden.

Σιγά σιγά η Σίαν έμαθε να μην πανικοβάλλεται με τις γελοιότητες του. Δέχτηκε ακόμη και την απόφασή του να αλλάξει το πανέμορφο πρόσωπο του, όταν ένας ατζέντης του είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ σταρ αν δεν κάνει πλαστική στη μύτη.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μπορεί ο ατζέντης να είχε δίκιο, μπορεί να ήταν σύμπτωση, όμως μετά την πλαστική, η καριέρα του απογειώθηκε και ενώ εκείνος είχε γίνει ήδη σταρ, η Σιάν, έψαχνε απεγνωσμένα μία δουλειά και περνούσε τον περισσότερο χρόνο της μόνη στο διαμέρισμά τους.

Μερικές φορές, δεν τον έβλεπε για μέρες και τότε εμφανιζόταν ξαφνικά μεθυσμένος στις τέσσερις το πρωί ζητώντας της να του κάνει πρωινό.

Μία νύχτα εμφανίστηκε με ένα νέο σπορ αυτοκίνητο, φωνάζοντας: «Πάρε το διαβατήριο σου! Φεύγουμε!» Ετσι ξεκίνησαν ένα τρελό ταξίδι σε όλη την Ευρώπη περνώντας από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ολλανδία.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Είχε μια αύρα, πάντα» θυμόταν η Σιάν. «Οταν πήγαμε διακοπές, ο κόσμος μας είχε περικυκλώσει, παρόλο που δεν ήταν τόσο διάσημος ακόμα. «Οταν μου έκανε πρόταση γάμου (βασικά την άρπαξε στην κουζίνα και της είπε ότι θέλει να κάνει τα παιδιά του) όλοι οι φίλοι μου με είχαν προειδοποιήσει ότι θα με καταστρέψει, ωστόσο όντας τρελά ερωτευμένη, τους αγνόησα»

Παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο το Δεκέμβριο του 1959 και αντί για δεξίωση πήραν σβάρνα τα μπαρ της περιοχής. Μετά το γάμο, η Σιάν άφησε πρόθυμα την καριέρα της στην άκρη και ο τότε 27χρονος Ο Τουλ πέρασε ένα διάστημα παίζοντας Σεξπιρικούς ρόλους.

Την περίοδο που ανέβαζαν τον Εμπορο της Βενετίας, στο οποίο έπαιζε τον Σάιλοκ, η Σιάν γέννησε την πρώτη τους κόρη, Κέιτ. Ο Ο' Τουλ εμφανίστηκε στο μαιευτήριο με πολλούς άλλους ηθοποιούς μεθυσμένος για να αποδεχθεί τη νέα άφιξη. Αργότερα, ήπιε τόσο πολύ με τον πατέρα του που και οι δύο βρέθηκαν ανάσκελα στο πάτωμα.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο αλκοολισμός του Ο' Τουλ άρχισε να γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτος. Σε ένα πάρτι μετά από δεξίωση ήρθε με δυο τενεκέδες έναν με μπίρα και έναν με βαρύ ποτό από τα οποία έπινε εναλλάξ. Κάποτε, ο φίλος του Ρόι Κίνεαρ θυμάται ότι ήπιε μπροστά του ένα μπουκάλι ουίσκι χωρίς ανάσα.

Αναπόφευκτα, το ποτό άρχισε να επηρεάζει τη δουλειά του. Παίζοντας τον Σάιλοκ μια νύχτα μπερδεύτηκε και άρχισε να απαγγέλει στίχους από τον Βασιλιά Ληρ, αντί για τον Εμπορο της Βενετίας.

Η Σίαν άρχισε να φοβάνται και για την υγεία του, ιδιαίτερα όταν άρχισε να έχει πόνους στο στομάχι, ενώ αρκετές φορές έκανε επικίνδυνα πράγματα όπως να μεθάει και να περπατάει στην ταράτσα του σπιτιού τους. Αλλά δεν ήταν μόνο το αλκοόλ που επηρέαζε τη σχέση τους. Ο Ο'Τουλ περίμενε να περιστρέφονται τα πάντα στο σπίτι γύρω του χωρίς γκρίνια ή αναφορές στις υπερβολές του.

Επίσης γινόταν συχνά σκληρός και προσβλητικός. Αδικαιολόγητα, απέκτησε εμμονή με τη σεξουαλική ζωή τη Σιάν πριν το γάμο τους και συχνά ανέφερε το θέμα μπροστά σε κόσμο για να την ταπεινώσει. Τελικά εκείνη δεν άντεξε άλλο και τον άφησε.

Ο φίλος του Ο' Τουλ Γκάρι Ρέιμοντ θυμάται «Είχαν ένα σοβαρό καβγά και οι γονείς της ήρθαν να την πάρουν. Ο Πίτερ τρελάθηκε. Ηταν τρελός για τη Σίαν. Πραγματικά ήταν». Τελικά η Σίαν γύρισε λίγες μέρες αργότερα.

Επαγγελματικά, εκείνη εκείνη την περίοδο ο σύζυγός είχε γίνει σταρ, αλλά έρχονταν ακόμα μεγαλύτερες δόξες: Το 1960, όταν τόσο ο Μάρλον Μπράντο όσο και ο Αλμπερτ Φίνι απέρριψαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Λόρενς της Αραβίας» τελικά τον πήρε ο Ο' Τουλ.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μόλις υπέγραψε το συμβόλαιο, πήρε χριστουγεννιάτικο δώρο στην Σίαν ένα ολοκαίνουργιο Morris Minor, με μια τεράστια κορδέλα τυλιγμένη γύρω από το καπό. Ωστόσο δεν πρόλαβε να τη χαρεί, γιατί το ίδιο βράδυ ο Ο' Τουλ πήρε το αυτοκίνητο και πήγε στο Μπρίστολ να δει κάτι παλιούς φίλους. Λίγο αργότερα τηλεφώνησε στη Σίαν η αστυνομία, ανακοινώνοντας της ότι ο άνδρας της βρίσκεται στο κρατητήριο, αφού κάρφωσε το καινούργιο της αυτοκίνητο στο πίσω μέρος ενός περιπολικού. Η Σίαν δεν είδε ποτέ ξανά την Morris της.

Στα γυρίσματα του Λόρενς της Αραβίας, ο Ο' Τουλ βρήκε τον τέλειο σύντροφο για τις αταξίες του, τον εξίσου άστατο Ομάρ Σαρίφ και μαζί έκαναν άνω κάτω τα γυρίσματα και την αμαρτωλή πόλη του Μπειρούτ.

Κάποτε, έχασαν μισθούς 9 μηνών εκεί μέσα σε μια νύχτα. Ενα άλλο βράδυ έψαχναν για γυναικεία συντροφιά και κατέληξαν σε κάτι που νόμιζαν ότι ήταν πορνείο, αν και δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί οι γυναίκες ήταν τόσο μέτριες. Οπως αποδείχθηκε αργότερα επρόκειτο για μοναστήρι, ωστόσο αυτό το κατάλαβαν αφότου φέρθηκαν πολύ απρεπώς και μάλιστα προσπάθησαν να πληρώσουν μία καλόγρια για να κάνουν σεξ.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ωστόσο μετά τον Λόρενς της Αραβίας, άλλαξαν τα πάντα στη ζωή του Ο' Τουλ - με εξαίρεση τον αλκοολισμό του. Μετά την παγκόσμια αναγνώριση του, έγινε διεθνής σταρ, με τετραώροφο σπίτι στο Hampstead και μια συλλογή αυτοκινήτων που περιελάμβανε Daimler, Rolls-Royce, Chevrolet και Mini Cooper.

Πλέον το σπίτι τους είχε τα πάντα, μάγειρα, καμαριέρα και σοφέρ, ενώ ο ίδιος είχε κυριολεκτικά λούσει την Σίεν με δώρα. Εκείνη την περίοδο έφερε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί τους και η μητέρα της ήρθε να μείνει μαζί τους.

Παρόλαυτα οι συνήθειες του σταρ δεν άλλαξαν στο ελάχιστο: Μερικές φορές εξαφανιζόταν για μέρες και η Σίαν δεν ήξερε πού ήταν, ενώ άκουγε φήμες ότι πέρναγε τις νύχτες του με νεαρές στάρλετ που γνώριζε στα γυρίσματα. Επιπλέον, σκόπιμα, ποτέ δεν είχε κλειδί για την πόρτα, ώστε να ξυπνάει τη Σίαν στα άγρια χαράματα όταν γυρνούσε.

Η απερίσκεπτη συμπεριφορά του τρόμαζε και τους συναδέλφους του. Οταν το 1970 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αμλετ στο Βασιλικό θέατρο σε σκηνοθεσία Λόρενς Ολίβιε, ο συμπρωταγωνιστής του Ντέρεκ Τζάκομπι αποκαλύπτει ότι στις ξιφομαχίες επίτηδες δεν τηρούσε τις προκαθορισμένες κινήσεις, καθιστώντας τις πρόβες επικίνδυνες.

Η σχέση του με τη Σίαν κλονίστηκε σοβαρά όταν ανακάλυψε την εξωσυζυγική του σχέση με την Μαλίντσε Βερντούγο, μία Μεξικανή ηθοποιό 20 χρόνια νεότερη του. Από αντίδραση έκανε και η ίδια σχέση με έναν νεότερο της ηθοποιό και τελικά πήραν διαζύγιο το 1979.

Ο Ο' Τουλ έδειξε να το παίρνει σχετικά αδιάφορα, ωστόσο μέσα του πόνεσε και υπέφερε πολύ. Λίγο καιρό αργότερα έφερε σπίτι του την Μαλίντσε και παραδόξως ακόμα και η μητέρα της Σίαν πήρε το μέρος του.

Η Σιάν είχε πάθει σοκ, ωστόσο ακόμα και 20 χρόνια αργότερα, παραδεχόταν ότι παρά την κακή συμπεριφορά του και την περιστασιακή σκληρότητα, εξακολουθούσε να είναι συναρπαστικός αλλά και ακατανόητος.

Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Οταν ο Πίτερ Ο' Τουλ πλήρωσε καλόγρια για σεξ: Ο αλκοολισμός και η άστατη ζωή του Λόρενς της Αραβίας [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ