Μεϊμαράκης: Δεν έχω πρόβλημα να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, εφόσον είναι πρώτο κόμμα - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Δεν έχω πρόβλημα να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, εφόσον είναι πρώτο κόμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως είναι «μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου» εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου», απάντησε σε συνέντευξή του στο Action 24, όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό που του δίνουν ως «μεταβατικού αρχηγού» του κόμματος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών τόνισε πως οι πολίτες ζητούν συνεννόηση από τα κόμματα, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως ο ίδιος δεν δίνει καμία υπόσχεση.

«Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης. Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές. Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση», δήλωσε.

«Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα. Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη. Κατά τη γνώμη μου θα είναι μήνυμα συνεργασιών», συμπλήρωσε.

Οσον αφορά τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είπε: «Σας θυμίζω ότι όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σας θυμίζω ότι τον είχαν παραπέμψει λίγες μέρες πριν. Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις. Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε. Πως να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε...».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε τα «πυρά» του στον ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως «ήμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική . Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα "περάστε απέναντι". Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι "περνάς άνετα"».

«Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη ΝΔ και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα. Αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Βαγγέλης Μεϊμαράκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ