Τσίπρας: Η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή ψηφοθηρούν με το μεταναστευτικό [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας: Η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή ψηφοθηρούν με το μεταναστευτικό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης του προσφυγικού κατηγόρησε την ΝΔ αλλά και την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. «επιχείρησε να απευθυνθεί στα ακραία λαϊκά ένστικτα» και πως «ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όριά τους».

«Η Ευρώπη βιώνει μία πρωτοφανή κρίση από πρόσφυγες πολέμου και βίας. Η εικόνα του τρίχρονου ισχυρή γροθιά στο στομάχι για όλους. Ειδικά για την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περι ανοικτών συνόρων, ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Τι ζητούσαν αλήθεια από την κυβέρνηση; Να βυθίζουμε τις λέμβους των προσφύγων; Και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών;».

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι τον Ιανουάριο «μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα ενώ ήταν ορατό ότι ερχόταν το πρόβλημα».

Υπενθύμιζε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πολλές πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι που στοιβάζονται και πεθαίνουν στα σύνορα δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο και πρόσθεσε ότι «δοκιμάζεται η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη και να λειτουργεί ως πραγματική ένωση».

«Δεν αρκεί η συγκίνηση στις δραματικές εικόνες των νεκρών παιδιών, δεν αρκεί να συμπάσχουμε, πρέπει να δράσουμε από κοινού και με αλληλεγγύη. Κρίνεται η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας κρινόμαστε όλοι», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ