Η ιστορία από το Humans of New York που συγκίνησε τον Ομπάμα - Τι σχολίασε μέσω Facebook [εικόνα] - iefimerida.gr

Η ιστορία από το Humans of New York που συγκίνησε τον Ομπάμα - Τι σχολίασε μέσω Facebook [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως πιθανότατα θα έχουν καταλάβει όλοι όσοι είναι φαν της γνωστής σελίδας «Humans of New York», αυτό το διάστημα βρίσκεται εκτός της Νέας Υόρκης φωτογραφίζοντας και αποτυπώνοντας τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων.

Σε μία τελευταία ανάρτηση της γνωστής σελίδας που αφορούσε σε μία ιστορία που αφηγήθηκε ένας πατέρας από το Ιράν για τον γιο του, ένα από τα σχόλια ήταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων γιατί προερχόταν από την επίσημη σελίδα στο Facebook του Λευκού Οίκου και άρα αποτελούσε μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία ενός αγοριού με τον πατέρα του έγραφε τα εξής: «Σήμερα είναι τα 10τα γενέθλιά του. Είναι ένας πολύ ευαίσθητος νέος. Του αρέσει να λύνει τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.

Μία φορά όταν ήταν 5 χρονών, ήρθε μαζί μου σε ένα κατάστημα και αγοράσαμε 2 κιλά φρέσκα βερίκοκα. Τον άφησα να κουβαλήσει την σακούλα πίσω στο σπίτι. Προχωρούσε λίγο πιο πίσω μου σε όλη την διαδρομή. Μετά από λίγο του ζήτησα να μου δώσει ένα βερίκοκο. “Δεν μπορώ”, είπε. “Τα έδωσα όλα”. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι μεγαλώνω έναν ανθρωπιστή».

Αμέσως η ανάρτηση συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες like με ένα από αυτά να ανήκει στον ιδρυτή του Facebook.

Φυσικά όμως, η διήγηση μίας τόσο μεγαλειώδους πράξης από ένα παιδί μόλις 5 ετών, δε θα άφηνε ασυγκίνητο τον πρόεδρο της Αμερικής ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει: «Τι εμπνευσμένη ιστορία. Ένα από τα πράγματα που σε ικανοποιούν ως γονιό είναι να βλέπεις ότι οι αξίες που προσπάθησες να ενσταλάξεις στα παιδιά σου, αρχίζουν να εκδηλώνονται στις πράξεις τους -και αυτό αντήχησε πραγματικά μέσα μου. Ελπίζω αυτός ο νεαρός να μην χάσει ποτέ την επιθυμία να βοηθά τους άλλους. Και εγώ θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να φτιάξω αυτό τον κόσμο ένας μέρος όπου αυτός και κάθε νεαρό άτομο σαν αυτόν θα μπορούν να ζουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. (Κι αν ποτέ τύχει και τον συναντήσω, ελπίζω να μου κρατήσει ένα βερίκοκο!)».

Η ιστορία από το Humans of New York που συγκίνησε τον Ομπάμα - Τι σχολίασε μέσω Facebook [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Humans of New York Μπάρακ Ομπάμα βερίκοκα Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ