Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δράκοι του Κόμοντο, σκίουροι και γλάροι, καρχαρίες, λαγοί του χιονιού, γορίλες των ορέων, πελαργοί και χταπόδια, ελέφαντες φιγουράρουν στις φωτογραφίες των φιναλίστ για την ανάδειξη του φετινού Φωτογράφου Άγριων Ζώων.

«Komodo Judo» αποκαλεί τη φωτογραφία του ο Andrey Gudkof. Δυο αρσενικοί δράκοι στο εθνικό πάρκο του Κόμοντο, στη Ινδονησία, παλεύουν.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην «Gorilla care» του Marcus Westberg, η εννιάχρονη μικρή γοριλίνα Nντέζε παρακολουθεί με ανησυχία κτηνιάτρους να φροντίζουν τη φιλενάδα της, Μάισα, στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Thomas P. Peschak, στη φωτογραφία «The Shark Surfer» απαθανατίζει το τεστ μιας πρωτότυπης σανίδας για σερφ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αποτρεπτικά για καρχαρίες, στην περιοχή του Aliwal Shoal, κοντά στο Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική, όπου συχνάζουν πολλά σκυλόψαρα.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στην «Jugged peace», ο Floris van Beugel απαθανατίζει το πουλάκι γκαούτσο σεράνο, στο εθνικό πάρκο της Αργεντινής «Λος Γκλασιάρες» να ατενίζει το «οδοντωτό» μεγαλείο του όρους Φιτζ Ρόι.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Αφύπνιση των μεγάλων ερωδιών» αποκαλεί τη δική του φωτογραφία ο Zsolt Kudish. Όταν υπερχείλισε ο Δούναβης, πλημμυρίζοντας μεγάλη έκταση του δάσους Γκέμεντς στην Ουγγαρία, πάνω από χίλιοι αργυροτσικνιάδες - έτσι τους ξέρουμε στην Ελλάδα - πέταξαν στη λίμνη και έστησαν τσιμπούσι με τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ασπόνδυλα εκεί.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Να πιεις ή όχι» είναι ο ευφάνταστος τίτλος της φωτογραφίας του Carlos Perez Naval. Στην παραλία του Moro Bay, στην Καλιφόρνια, ένας γλάρος αποτρέπει έναν σκίουρο από το να πιει νεράκι.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Ο λαγός του χιονιού» της Rosamund Macfarlane, σε χιονιά, στα Κέινγκορνς της Σκωτίας.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 6

«Stork art» είναι η φωτογραφία του Francisco Mignorance. Δικαιολογημένα. Λευκοί πελαργοί έχουν φωλιάσει σε ένα γλυπτό έξω από το μουσείο Βοστέλ- Μαλπαρτίδα, κοντά στο Κάθερες της Ισπανίας. «Ήρθε από τα βάθη» το μικρό, νεαρό χταπόδι του Fabien Michenet. Κολυμπά στα βαθιά, στ' ανοιχτά των ακτών της Αϊτής.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Στο «Natural frame» του Morkel Erasmus, ελέφαντες, ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις κοντά σ' έναν νερόλακκο στο εθνικό πάρκο Ετόσα της Ναμίμπια.

Η άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφίες διαγωνισμός άγρια ζώα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ