Φάκελος απιστία: Επτά σημάδια που δείχνουν... κέρατο [λίστα] - iefimerida.gr

Φάκελος απιστία: Επτά σημάδια που δείχνουν... κέρατο [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βλέπεις τη συμπεριφορά του να έχει αλλάξει, ακούς ψίθυρους από τρίτους, ασχολείται περισσότερο με το προφίλ του στο Facebook…

Ναι, όλα αυτά μπορεί να είναι μια «φάση» που περνάει ο σύντροφος του αλλά μπορεί να είναι και σημάδια ότι σε απατάει!

Η εξακρίβωση της απιστίας δεν αποτελεί φυσικά Επιστήμη, ωστόσο οι ψυχολόγοι, οι κοινωνιολόγοι και άλλοι ειδικοί που μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν καταλήξει σε ορισμένες στρατηγικές που βοηθούν να διαπιστωθεί με σχετική βεβαιότητα η ερωτική παρασπονδία και το ψέμα.

1. Ρώτα έναν τρίτο

Στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά πρωτότυπου πειράματος, ζητήθηκε από ζευγάρια να κάνουν το εξής: Ο ένας έπρεπε να ζωγραφίσει κάτι με τα μάτια δεμένα και ο άλλος έπρεπε να του δώσει οδηγίες τι να ζωγραφίσει. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από μια ομάδα αγνώστων να δουν σε βίντεο τα ζευγάρια και από τη συμπεριφορά τους μπορούσαν να καταλάβουν με μεγάλο ποσοστό ακρίβειας εάν κάποιος από τους δύο συντρόφους σε κάθε ζευγάρι είχε απατήσει. Φαίνεται λοιπόν πως κάποιος τρίτος, όπως ένας φίλος ή ένας κοντινός συγγενής, είναι σε θέση να «ψυχολογήσει» μια ύποπτη συμπεριφορά.

2. Σκέψου το καλά

Το 2013, ομάδα ψυχολόγων ζήτησε από φοιτητές να κρίνουν εάν οι μάρτυρες σε ένα δικαστήριο είχαν πει αλήθεια ή ψέματα. Όσοι φοιτητές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο να σκεφτούν, αποδείχθηκαν πιο σωστοί κριτές. Όταν παίρνουμε το χρόνο μας για να επεξεργαστούμε τη συμπεριφορά ενός άλλου ατόμου υποσυνείδητα, μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από την απάτη με μεγαλύτερη ευκολία.

Δείτε τα υπόλοιπα πέντε σημάδια στο Faysbook.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απιστία κέρατο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ