Αβραμόπουλος και αντιπρόεδρος ΕΕ στο αεροπλάνο για Κω [εικόνες] - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος και αντιπρόεδρος ΕΕ στο αεροπλάνο για Κω [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κω έφθασε πριν από λίγο ο Ελληνας Επίτροπος, αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Κω, καθώς και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών του νησιού

Ο κ.Αβραμόπουλος συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς, τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη αλλά και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία αναμένεται να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Κω, καθώς και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών του νησιού.

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε χθες τη Frontex στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ ακολούθως, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης τους υποδέχθηκε στο γραφείο του ενώ ακολούθησε συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και στην εγκατάσταση ενός συντονιστικού κέντρου «hotspot», στο γραφείο της Frontex στον Πειραιά όπου θα υπάρχουν εκπρόσωποι απ' όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφαλείας προκειμένου να γίνεται η καταγραφή των στοιχείων μετά τις ταυτοποιήσεις των μεταναστών στα νησιά αλλά και η επικοινωνία για τον επιχειρησιακό έλεγχο που θα αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η οικονομική και τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το πρόβλημα ευρωπαϊκό που θα συζητηθεί σε καλύτερη βάση ενόψει ειδικής συνόδου της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ