Αλικαρνασσός: Το πρωί τουριστικός παράδεισος, το βράδυ κέντρο διακίνησης μεταναστών [εικόνες] - iefimerida.gr

Αλικαρνασσός: Το πρωί τουριστικός παράδεισος, το βράδυ κέντρο διακίνησης μεταναστών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραλία της Αλικαρνασσού, που βρέθηκε το άψυχο σώμα του 3χρονου Σύριου, αποτελεί έναν από τους τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν οι επισκέπτες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους. Αυτό την μέρα, γιατί το βράδυ η κατάσταση αλλάζει.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι τουρίστες λιάζονται στην όμορφη παραλία, απολαμβάνουν το ήλιο και την θάλασσα διπλά στο τοπικό εστιατόριο «Γοργόνα». Κατά την διάρκεια της νύχτας το μέρος όμως μεταμορφώνεται. Η παραλία αλλάζει όψη με τους διακινητές να «στιβάζουν» τους πρόσφυγες σε αυτοσχέδιες βάρκες με σκοπό να τους περάσουν στα απέναντι παράλια.

Αλικαρνασσός: Το πρωί τουριστικός παράδεισος, το βράδυ κέντρο διακίνησης μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αλικαρνασσός: Το πρωί τουριστικός παράδεισος, το βράδυ κέντρο διακίνησης μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μία κάτοικος της περιοχής διηγείται σε μία δημοσιογράφο ξένου πρακτορείου «Πριν δυο εβδομάδες, γύρω στις τρεις το πρωί, είδα εννέα Σύριους να πηδούν μέσα σε μια μικρή σχεδία με σκοπό να φτάσουν στην Κω, που απέχει μόλις 12 ναυτικά μίλια από την παραλία. Σε λίγα λεπτά η μικρή βάρκα άρχισε να γέρνει. Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονταν και δύο μικρά κοριτσάκια, ντυμένα με ροζ, χοντρά μπουφάν και σωσίβια γιλέκα. Όταν η βάρκα άρχισε να βυθίζεται από το βάρος, τα μικρά παιδιά άρχισαν μέσα στο σκοτάδι να ουρλιάζουν από το φόβο τους»

Αλικαρνασσός: Το πρωί τουριστικός παράδεισος, το βράδυ κέντρο διακίνησης μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι διακινητές όταν πέσει το σκοτάδι φουσκώνουν εκείνη την στιγμή τις μικρές βάρκες και μεταφέρουν τους πρόσφυγες. Τραγική είναι η μαρτυρία ενός από τους διακινητές που αποκαλύπτει ότι έχει καταφέρει να περάσει έως και 20 βάρκες μέσα σε ένα βράδυ στην απέναντι παραλία της Ελλάδας. Προσθέτει επίσης με κυνισμό, «Μεταφέρουμε αυτούς που θέλουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, κανένας Σύριος δεν θέλει να μείνει στην Τουρκία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ