Μέρκελ: Πολλές οι πιθανότητες να πετύχει το τρίτο μνημόνιο - iefimerida.gr

Μέρκελ: Πολλές οι πιθανότητες να πετύχει το τρίτο μνημόνιο

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, εκτίμησε πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να πετύχει το νέο πρόγραμμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ελβετία, μίλησε και για το ακανθώδες ζήτημα του μεταναστευτικού, επισημαίνοντας πως Βερολίνο και Παρίσι συμφωνούν στην αρχή των «υποχρεωτικών ποσοστώσεων» για τη φιλοξενία των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

«Αυτοί που χρειάζονται προστασία πρέπει να τη λαμβάνουν και συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δεσμευτικές ποσοστώσεις στους κόλπους της ΕΕ για να μοιραστούμε τα βάρη, αυτή είναι η αρχή της αλληλεγγύης», τόνισε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία του Δουβλίνου δεν έχει πλέον αποτέλεσμα «επειδή φτάνουν τόσοι πολλοί πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορά μας που πλέον δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία ή την Ελλάδα να τα βγάλουν πέρα μόνες τους».

Η λύση σύμφωνα με την κ. Μέρκελ θα πρέπει να βασίζεται στη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, ενώ κατέστησε σαφές πως η Γερμανία θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ