Ντράγκι: Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης - iefimerida.gr

Ντράγκι: Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκπλήρωση του προγράμματος από την Αθήνα είναι η βασική προϋπόθεση για να επαναφέρει η ΕΚΤ το waiver, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου σε δημοσιογράφους, επανέλαβε πως η Τράπεζα επιμένει στην εξαίρεση των καταθετών από το bail in.

Θα ήταν αντιπαραγωγικό για την ανάπτυξη, θα έπληττε την οικονομία. Θα χτυπούσε χιλιάδες καταθέτες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «δεν υπάρχουν αντίστοιχες ανησυχίες για τους κατόχους ομολόγων».

Ερωτηθείς για το πότε θα επανέλθει το waiver, που δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να δανείζονται απ' ευθείας από την ΕΚΤ και όχι αποκλειστικά μέσω του ELA, απάντησε πως εξαρτάται από την πορεία του προγράμματος.

«Η Ελλάδα έχει μια συμφωνία και πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και ιδιοκτησία», τόνισε. Οι εξελίξεις, όπως τόνισε, θα κρίνουν και την απόφαση που θα παρθεί το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτική χαλάρωσης.

  • Δεν μπορούν να γίνουν αγορές τίτλων όσο διαρκεί αξιολόγηση.
  • Πρέπει να δούμε το θέμα των ορίων που θέτει στις αγορές η ΕΚΤ (ανά έκδοση και εκδότη)
  • Πρέπει να υπάρχει η ανάλυση για τη βιωσιμότητα χρέους
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ