Δεν ισχύει η απόσυρση για αυτοκίνητα προδιαγραφών Euro 5 - iefimerida.gr

Δεν ισχύει η απόσυρση για αυτοκίνητα προδιαγραφών Euro 5

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τελωνειακή οδηγία, η οποία, όπως γράφτηκε στο www.carzine.gr, προβλέπει πως από 1-9-2015 και μετά δεν ισχύει το όφελος της απόσυρσης για τα οχήματα προδιαγραφών Euro 5 και επιπρόσθετα θα επιβαρύνονται με διπλάσιο τέλος ταξινόμησης (ΕΤΤ), έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι να υπάρξει σχετική νομοθετική τροπολογία. Πιο συυγκεκριμένα, αναφορά του ΣΕΑΑ διευκρινίζει πως: « Όσον αφορά το τελωνείο, με βάση τον τελωνειακό κώδικα (νόμος 2960 /2001) από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 που τίθεται σε εφαρμογή η Euro 6, τα αυτοκίνητα Euro 5 αυτομάτως θα υποβάλλονται στους αυξημένους, διπλάσιους συντελεστές Τέλους Ταξινόμησης. Ο ΣΕΑΑ έχει αιτηθεί να προωθηθεί τροπολογία νόμου και να συνεχίσουν τα αποθέματα Euro 5 να υποβάλλονται στους χαμηλότερους συντελεστές ΤΤ ως τα τέλη του έτους, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, σε ανάλογες αλλαγές Euro.

Η διακοπή νομοθετικού έργου από τη Βουλή καθιστά αδύνατη την επίλυση του ζητήματος άμεσα. Η κατάθεση τροπολογιών από το ΥΠΟΙΚ μπορεί να εκτιμηθεί στις αρχές Οκτωβρίου και ως τότε τα αποθέματα Euro 5 που δεν θα εκτελωνιστούν ως την 31/8/2015, θα πρέπει να αναμείνουν την επαναλειτουργία της Βουλής και την κατάθεση τροπολογίας από το ΥΠΟΙΚ. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρύνονται με διπλάσιους συντελεστές ΕΤΤ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νομοθετική οδηγία απόσυρση euro 5
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ