Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes - iefimerida.gr

Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από 45 ολόκληρα χρόνια η Mercedes επιστρέφει στην εξαιρετικά ολιγομελή κατηγορία των ανοιχτών μοντέλων πολυτελείας με την S-Class Cabriolet.

Η οποία βασίζεται στην αντίστοιχη κουπέ και διαφοροποιείται οπτικά κυρίως από την εξαιρετικά ποιοτική μαλακή της οροφή, που διπλώνει στο πορτμπαγκάζ μέσα σε 20 δεύτερα, ακόμα και με τηλεχειρισμό ή και εν κινήσει με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ ώρα.

Φυσικά το πλαίσιο διαθέτει διάφορες ενισχύσεις προκειμένου η ακαμψία του να είναι σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της κλειστής εκδοχής, ενώ κατά την εξέλιξη της S-Class Cabrio η έμφαση δόθηκε στην άνεση, ανεξάρτητα από το αν η οροφή της θα είναι κλειστή ή ανοιχτή. Αυτός είναι και ο λόγος που διαθέτει όλα τα πιθανά συστήματα προκειμένου οι μέχρι και τέσσερις επιβάτες της να ταξιδεύουν μεν open air αλλά χωρίς να ενοχλούνται στο παραμικρό.

Το παρόν δηλώνουν λοιπόν τα Aircap και Airscarf (μίνι αεροτομή στο παρμπρίζ που οδηγεί τον αέρα πάνω από την καμπίνα και σύστημα θέρμανσης του αυχένα αντίστοιχα) όσο και τα θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια και η στοχευμένη λειτουργία του φουλ ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος κλιματισμού.

Την προστασία των επιβαινόντων σε περίπτωση ανατροπής την αναλαμβάνουν αναδιπλούμενα ρολ-μπαρ που βρίσκονται στο πίσω μέρος, ενώ σε ότι αφορά τον εξοπλισμό υπάρχουν όλα τα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης κι διευκόλυνσης που υπάρχουν και στις κλειστές εκδοχές της κορυφαίας Mercedes. Ο διάκοσμος και το ταμπλό ακολουθούν το γνωστό ποιοτικό, πολυτελές και high tech μοτίβο των άλλων S-Class.

H Mercedes S-Class Cabriolet θα είναι διαθέσιμη αρχικά με δύο κινητήρες: τον V8 των 4.700 κυβικών, των δύο turbo και των 477 ίππων της S500, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και τον επίσης V8 με διπλά turbo της S63 AMG, που φτάνει τους 585 ίππους και τα 900 Nm, συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο με πιο σπορ χαρακτηριστικά λειτουργίας και εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 3,1 δεύτερα –εξαιρετική τιμή για αυτοκίνητο βάρους 2,1 τόνων. Η τελική, όπως και στην S500, περιορίζεται στα 250, ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα 10,5 λίτρα. H ανοιχτή S63 AMG μπορεί να είναι και τετρακίνητη, αλλά όχι όταν έχει το τιμόνι δεξιά.

Οι τιμές του μεγαλύτερου πλέον κάμπριο στη γκάμα της Mercedes αναμένονται στην Ελλάδα σημαντικά πιο υψηλές από τις 183.350 και 259.600 ευρώ που κοστίζουν τα αντίστοιχα κουπέ.

Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 0
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 1
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 2
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 3
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 4
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 5
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 6
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 7
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 8
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 9
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 10
Αυτή είναι η S-Class Cabrio, η top ανοιχτή Mercedes | iefimerida.gr 11
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mercedes S αυτοκίνητο κάμπριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ