Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε και δεν είναι καλό να το κρύβουμε - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε και δεν είναι καλό να το κρύβουμε

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παραδοχή ότι "στο χώρο μας υπάρχει μια ήττα και δεν είναι καλό να το κρύβεις" προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας μεγάλο λάθος το γεγονός ότι δεν έγινε συνέδριο πριν από τις εκλογές.

Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι "αυτοί που έχουν πολλές προτεραιότητες είναι το ίδιο με αυτούς που δεν έχουν καμία προτεραιότητα. Εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές ως κοινωνία για να αφήσουμε το αποτύπωμά μας ότι υπάρχουν και διαφορετικές κυβερνήσεις".
Όπως διευκρίνισε, " υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου: κόκκινα δάνεια, πράγματα στην υγεία, στην παιδεία…και θα ήμουν περήφανος αν υπήρχε κυβέρνηση της αριστεράς με 4 πράγματα για να μας θυμάται ο κόσμος".

«Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα»
Ερωτηθείς για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "δεν είναι χώρος των εύκολων λύσεων αυτός που αντιπροσωπεύω. Χρειάζεται αναστοχασμός και χρόνος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός κατά επάγγελμα. Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, μια στρατηγική που μπορεί να δουλεύει προς την αναδιανομή του εισοδήματος".

Για τις συμμαχικές κυβερνήσεις
Απαντώντας τέλος στο ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε την ανησυχία του στο ενδεχόμενο συμμαχικών κυβερνήσεων, καθώς όπως είπε "εγώ θέλω αντιπαραθέσεις πάνω στα επιχειρήματα. Έχω πει την άποψή μου για το Ταμείο. Καταφέραμε να αλλάξουμε την αρχική σύλληψη. Υπάρχουν δυνάμεις που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για το καλό του ελληνικού λαού; Δεν έχω ακούσει για παράδειγμα τις γνώμες των άλλων κομμάτων πως το βλέπουν, γιατί το νέο ταμείο δεν είναι σαν το ΤΑΥΠΕΔ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ