Εχει 700 εκατ. ευρώ και γκρινιάζει για τα πλούτη του -Τα προβλήματα ενός ζάπλουτου [εικόνες] - iefimerida.gr

Εχει 700 εκατ. ευρώ και γκρινιάζει για τα πλούτη του -Τα προβλήματα ενός ζάπλουτου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, ωστόσο ο «πατέρας» του διάσημου παιχνιδιού Minecraft, μάλλον το παρατράβηξε, αφού διαμαρτύρεται δημόσια ότι τα πλούτη του έχουν καταστρέψει τη ζωή.

Μπορεί το Minecraft στα μάτια των λιγότερο μυημένων να φαίνεται ένα απλό και ίσως βαρετό παιχνίδι, ωστόσο από το 2009 που κυκλοφόρησε, έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000.000 φαν κάνοντας τον δημιουργό του πλουσιότερο κατά περίπου 700.000.000 δολάρια.

Το παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί σε desktop, laptop, ακόμα και φορητές συσκευές, βυθίζει τους παίκτες σε έναν άγονο εικονικό κόσμο, όπου πρέπει να κατασκευάσουν τα πάντα με τουβλάκια από πέτρα, χώμα και ξύλο.

Τα γραφικά είναι πολύ χαμηλών απαιτήσεων και δεν υπάρχει ούτε προφανής στόχος ούτε κανόνες. Απλά κατασκευάζετε όλο και πιο περίτεχνα σπίτια και τίποτα δεν θα διαταράξει την ψηφιακή μοναξιά σας, εκτός από μερικά ζόμπι ή μία γιγαντιαία αράχνη που θα προσπαθήσει να σας σκοτώσει αν είστε εκτός οικοδομήματος όταν πέσει η νύχτα.

Εχει 700 εκατ. ευρώ και γκρινιάζει για τα πλούτη του -Τα προβλήματα ενός ζάπλουτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η τραγική ειρωνεία ωστόσο είναι ότι ο Σουηδός προγραμματιστής και πλέον δισεκατομμυριούχος που σχεδίασε το παιχνίδι, δηλώνει ότι έχει πλέον βρεθεί παγιδευμένος σε έναν κόσμο τόσο μοναχικό όσο και ο ψηφιακός του Minecraft.

Εχει 700 εκατ. ευρώ και γκρινιάζει για τα πλούτη του -Τα προβλήματα ενός ζάπλουτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σχεδόν ένα χρόνο αφότου πούλησε το Minecraft στον κολοσσό λογισμικών της Microsoft για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ο 36χρονος πλέον Μάρκους Πέρσον αυτή την εβδομάδα δημοσίευσε στο διαδίκτυο τα παράπονα του παραθέτοντας μέσω Twitter πόσο φρικτό είναι να είσαι πλούσιος και πόσο απεγνωσμένα μόνος νιώθει, χωρίς να έχει κίνητρο και όρεξη για τίποτα.

Εχει 700 εκατ. ευρώ και γκρινιάζει για τα πλούτη του -Τα προβλήματα ενός ζάπλουτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε ένα tweet γράφει: «Το πρόβλημα με το να έχεις ότι θέλεις, είναι ότι ξεμένεις από λόγους να συνεχίσεις την προσπάθεια και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση καθίσταται αδύνατη λόγω αυτής της ανισορροπίας.»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος τουίταρε: «Παρέα στην Ίμπιζα με διάσημους φίλους και πάρτι με διάσημους ανθρώπους. Μπορώ να κάνω ό, τι θέλω, και ποτέ πριν δεν ένιωσα πιο μόνος»

Ενώ σε άλλο tweet γράφει: «Βρέθηκε ένα καλό κορίτσι, αλλά φοβήθηκε τον τρόπο ζωής μου και πήγε με ένα φυσιολογικό άτομο. Ακόμη και οι παλιοί φίλοι μου πίσω στην Σουηδία δεν έχουν χρόνο για μένα».

Εχει 700 εκατ. ευρώ και γκρινιάζει για τα πλούτη του -Τα προβλήματα ενός ζάπλουτου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να μην χρειάζεται να πάνε στη δουλειά κάθε μέρα είναι το όνειρό τους. Αλλά, όπως πολλοί Βρετανοί νικητές του Λοττο θα καταθέσουν, το να μην έχεις δουλειά ή προκλήσεις οδηγεί σε ζωή χωρίς κίνητρο.

Είναι δύσκολο να βρείτε ένα νέο στόχο και πολλοί νικητές κληρώσεων έχουν βαρεθεί τις ατελείωτες διακοπές και έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ minecraft δημιουργός πλούτη δυστυχία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ