Και άλλη εκλογική σύμπραξη: Με κοινό ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ - iefimerida.gr

Και άλλη εκλογική σύμπραξη: Με κοινό ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις επερχόμενες εκλογές δεν θα συμπράξουν μόνο το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και δύο αλλά κόμματα-οργανώσεις, το το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ. Τα δύο κόμματα του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος θα κατεβάσουν, όπως ανακοίνωσαν κοινά ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμπράττουν τα δύο συγκεκριμένα κόμματα, αλλά η τέταρτη, αφού η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2012.

Με την εκλογική τους συνεργασία προβάλλουν την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενώ με βάση την ανάλυσή τους περί ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας θέτουν σε προτεραιότητα τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.

Τα δύο κόμματα, επισημαίνουν ότι την επομένη των εκλογών τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η ντόπια ολιγαρχία θα κλιμακώσουν την αντιλαϊκή επίθεση για να επιβάλουν τα νέα αντεργατικά μέτρα του τρίτου μνημονίου που υπερψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ διαβλέπουν ότι θα συνεχιστούν οι απειλές και οι εκβιασμοί που εκπορεύονται συντονισμένα από τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης και που αποσκοπούν στην άνευ όρων υποταγή και εφαρμογή των «συμφωνηθέντων».

Παράλληλα, στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, όπως αναφέρει σε κείμενό της η Κεντρική Επιτροπή του Μ-Λ ΚΚΕ, θα ανοίξουν μέτωπο αντιπαράθεσης «στη μνημονιακή, σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στη ρεβιζιονιστική γραμμή του ΚΚΕ, στους νεόκοπους ρεφορμιστές της 'Λαϊκής Ενότητας' που εμφανίζονται σαν κάτι νέο, ενώ έχουν θητεύσει τουλάχιστον από δύο δεκαετίες στους ηγετικούς πυρήνες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, όπως και στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που λειτουργώντας όλο το προηγούμενο διάστημα σαν αριστερό συμπλήρωμα των φορέων του ρεφορμισμού πληρώνουν τώρα το τίμημα του συμφιλιωτισμού και των 'μεταβατικών προγραμμάτων', διατρέχοντας τον κίνδυνο πολιτικής λεηλασίας τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ