Η αεροπορική εταιρεία που πωλήθηκε αντί 0,01 ευρώ - iefimerida.gr

Η αεροπορική εταιρεία που πωλήθηκε αντί 0,01 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, η Transaero, άλλαξε «χέρια» για μόλις 0,01 ευρώ (1 ρούβλι) και πέρασε στην κρατική Aeroflot.

Η Transaero, η οποία ιδρύθηκε το 1990, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα με χρέη που έφταναν τα 4 δισ. δολάρια, τα οποία προέκυψαν από τις τιμές του πετρελαίου και τη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Η Aeroflot, που αγόρασε το 75% των μετοχών, επιθυμεί να κρατήσει ζωντανή την εταιρεία, αναδιαρθρώνοντας το χρέος και περικόπτοντας μέρος της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης της Ρωσίας, η εξαγορά δεν σημαίνει πως η Aeroflot θα έχει και το μονοπώλιο, αφού υπάρχουν και άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Η αεροπορική εταιρεία ανήκει κατά 51% στο κράτος και μετά από την συγκεκριμένη εξαγορά θα κατέχει το 60% των κινήσεων στην αεροπορική αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Aeroflot Transaero 0 01 ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ